EU z novima pobudama za spodbujanje razvoja evropskih Startupov

EU z novima pobudama za spodbujanje razvoja evropskih Startupov

04. 02. 2014

Vir in informacije: STA, 23. 1. 2014, www.sta.si

Cilj dveh novih pobud je prispevati k razvoju evropskih tehnoloških oziroma digitalnih startup podjetij v globalna internetna podjetja.

Pri prvi pobudi gre za nov pospeševalnik Startup Europe Partnership, pri drugi pa za nov think-tank Evropski digitalni forum (European Digital Forum).

Pospeševalnik Startup Europe Partnership bo pomagal startupom premagati omejitve nacionalnih trgov in uspeti v svetu.

Evropski digitalni forum pa naj bi medtem postal vodilni evropski think-tank in mreža digitalnega podjetništva. Forum naj bi okrepil glas podjetnikov v političnih razpravah, med drugim pa naj bi pripravljal letni indeks digitalne ekonomije, ki bo kazal, kako pripravljena je Evropa na razvoj v digitalni dobi.

Obe telesi sta prva konkretna ukrepa Evropske komisije za zagotovitev novih poslovnih pogojev v Evropi po manifestu organizacije Startup Europe Leaders Club, predstavljenem na oktobrskem vrhu EU.

Spletni podjetniki z uporabo inovativnih tehnologij in platform razvijajo produkte in storitve, ki izboljšujejo in bogatijo naša profesionalna in zasebna življenja. S tem pa poganjajo gospodarsko rast in ustvarjajo delovna mesta - samo na področju razvoja aplikacij je bilo v zadnjih petih letih v Evropi ustvarjenih 800.000 delovnih mest.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj