SeedCamp - zakaj in kako se vključiti v pospeševalnik?, Ljubljana

SeedCamp - zakaj in kako se vključiti v pospeševalnik?, Ljubljana

21. 01. 2014

Datum: 22. januar 2014, od 19.00 do 20.30 ure

Kraj: Tehnološki park Ljubljana, Tehnološki park 19, pritličje, stavba B

Seedcamp je eden največjih mednarodnih ponudnikov semenskega kapitala na svetu ter vodilni v Evropi za mikroinvesticije in mentorski program. Začetki segajo v leto 2007, zato zdaj združujejo skoraj 90 evropskih najobetavnejših zagonskih podjetij. Podprt je z odlično ekipo in skupino vlagateljev, so zelo aktivni in vlagajo v približno 20 zagonskih podjetij na leto. Podjetjem ponujajo semensko financiranje, trimesečno najemnino pisarniških prostorov v Google Campusu v Londonu, tedenske sestanke s timom SeedCamp, 4-tedensko mentorsko turnejo po ZDA ter ostale storitve v vrednosti 150.000 evrov.

Sprejem v globalni pospeševalnik ni enostaven, saj navadno najboljši pospeševalniki sprejmejo le nekaj odstotkov prijavljenih, od več kot tisoč prijav izberejo nekaj deset podjetij. Zato je potrebna skrbna priprava podjetnikov na prijavo v tovrstne pospeševalnike, kar je tudi del programa Go:Global. Vsak od naštetih pospeševalnikov ima razpisan rok za oddajo prijavnice.

Tokrat vabljeni vsi, ki vas zanima vstop v pospeševalnik SeedCamp, kjer bo Andraž Tori, Zemanta, predstavil pospeševalnik, svojo osebno izkušnjo in stvari, na katere mora podjetnik še posebno paziti pri prijavi.

Andraž Tori je v srednji šoli osvojil dve bronasti medalji na mednarodni olimpijadi v informatiki, s čimer se je začela njegova uspešna nadaljnja akademska pot študija računalništva. Leta 2000 je soustanovil Kiberpipo, ki je danes vodilni slovenski multimedijski center na stičišču tehnologije, umetnosti in družbe. Med letoma 2001 in 2007 je bil glavni razvijalec odprtokodne rešitve Cinelerra za urejanje videov. Danes je vodja raziskav in razvoja v podjetju Zemanta. Poleg tega je hiperaktiven učenec in raziskovalec medijev, IP-logike pravic in etike internetnih omrežij.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj