2. Evropski teden podjetništva

2. Evropski teden podjetništva

18. 05. 2010

Predstavitev dogodkov v Sloveniji:

Letošnji Drugi Evropski teden podjetništva bo formalno potekal med 25. majem in 1. junijem in bo tako kot lani namenjen tistim, ki se šele odločajo za podjetništvo, kot obstoječim mikro, malim in srednje velikim podjetjem.

Cilji Evropskega tedna podjetništva 2010 so:

  • ponuditi informacije o ukrepih Evropske unije ter državnih, regionalnih in lokalnih oblasti za podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem,
  • spodbujati podjetništvo, da bo več ljudi, predvsem mladih, resno razmislilo o podjetništvu, kot o možnosti za ustvarjanje kariere,
  • dati priznanje podjetnikom za njihov prispevek k dobrobiti Evropske unije, zagotavljanju delovnih mest, inovacijam in konkurenčnosti na trgu.

Prireditve v okviru Drugega Evropskega tedna podjetništva bodo organizirane na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, ob podpori javnih in zasebnih izvajalcev.

JAPTI kot koordinator Evropskega tedna podjetništva v Sloveniji, skupaj s partnerji in podpornim okoljem za podjetništvo skrbi, da bo v mesecih maj in junij, čim več raznolikih regionalnih podjetniških dogodkov. Takšen je tudi namen vseevropske kampanje, da se zgodijo lokalne zgodbe tako, da jih povedo podjetniki.

 »Stopite v svet podjetništva pripravljeni. Veselimo se srečanja z vami!«

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj