Iniciativa Start:up Slovenija prihodnji teden s petimi startup vikendi

Iniciativa Start:up Slovenija prihodnji teden s petimi startup vikendi

19. 11. 2013

Vir in informacije: STA, 17. 11. 2013, www.sta.si

Iniciativa Start:up Slovenija konec prihodnjega tedna pripravlja pet podjetniških vikendov za študente, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Novem mestu.

Na njih bodo lahko posamezniki in ekipe ob pomoči mentorjev kalili lastne poslovne ideje.

Cilj tovrstnega usposabljanja je spodbuditi nastajanje inovativnih podjetniških idej, predvsem pa študentom predstaviti orodja, ki so v današnjem času ključna za podjetniško oziroma inovativno udejstvovanje.

V sklopu delavnic se bodo oblikovale interdisciplinarne ekipe, sestavljene iz študentov različnih fakultet, ki bodo tekmovale v tem, kdo bo v izjemno skoncentriranem času (v dveh ali treh dneh) ustvaril boljši prototip oziroma poslovni model podjetja, ki ga bodo skušali tudi preveriti na trgu.

Za prijavo udeleženci ne potrebujejo podjetniške ideje, je pa ta zaželena. Prijave iniciativa Start:up Slovenija sprejema na spletnem naslovu: www.bit.ly/startupvikend do torka, 19. novembra 2013.

Na dogodkih po Sloveniji bodo prisotni tudi lokalni uspešni podjetniki in mentorji, ki bodo s svojimi znanji podjetniškim ekipam pomagali do čim boljšega modela oz. prototipa podjetja. Mentorji bodo zadnji dan sestavili komisijo, ki bo med vsemi idejami razglasila zmagovalca.

Enotna podjetniška akcija za mlade, ki bo potekala ob globalnem tednu podjetništva, je organizirana pod okriljem iniciative Start:up Slovenija in 47 visokošolskih zavodov v okviru petih univerzitetnih oz. visokošolskih središč.

Aktivnost je financirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter javne agencije SPIRIT.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj