Brezplačna predstavitev - »Primeri dobre prakse - podjetje Abelium«, Koper

Brezplačna predstavitev - »Primeri dobre prakse - podjetje Abelium«, Koper

19. 11. 2013

Datum: 26. november 2013, ob 15.00 uri

Kraj: Inkubacijska pisarna UIP v Kopru, Ferrarska 8 (objekt Ogrlica)

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske vabi na brezplačno predstavitev z naslovom: »Primeri dobre prakse - podjetje Abelium«, ki bo potekala v torek, 26. novembra 2013, ob 15.00 uri v Inkubacijski pisarni UIP v Kopru, Ferrarska 8 (objekt Ogrlica).

Podjetje Abelium d.o.o. je mlado visokotehnološko podjetje, specializirano za izvajanje raziskav na področju zahtevnih problemov iz gospodarstva in industrije ter za razvoj znanj, standardov, tehnologij, orodij, modelov in rešitev. Razvijajo visokotehnološko programsko opremo, ki omogoča inovativne pametne rešitve na področjih analize velikih omrežij, optimizacij v logistiki, avtomatizacije procesov, e-izobraževanja ter e-zdravja.

So prejemniki številnih priznanj za inovativnost, med drugim dobitniki nagrade za najboljšo storitveno inovacijo v letu 2012 na 7. Slovenskem forumu inovacij (programska rešitev iOliva za merjenje kakovosti in količine letine oljčnega olja) in prejemniki nagrade za najboljšo inovativno storitev v oblaku na tekmovanju EuroCloud Slovenija 2012.

Na različnih razvojno-raziskovalnih projektih sodelujejo z uglednimi inštituti, fakultetami ter vodilnimi raziskovalci in strokovnjaki v slovenskem prostoru. Znanje pridobljeno v laboratorijih prenašajo v gospodarstvo in s tem v prakso. Kako to počnejo? Zakaj in kako se povezati z institucijami znanja? Kako od ideje do implementacije v prakso?

Odgovore na ta vprašanja in dobro prakso podjetja Abelium bo predstavil dr. Boris HORVAT, direktor podjetja Abelium.

Predviden zaključek ob 16.30 uri.

Vstop prost.

Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosijo, da se na dogodek prijavite na spletni strani: www.uip.si (Prijava na dogodek) ali preko e-pošte: info@uip.si ali po telefonu: (05) 611 79 50.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj