Forum - »Izzivi Evrope 2020«, Bled

Forum - »Izzivi Evrope 2020«, Bled

05. 11. 2013

Datum: 25. in 26. november 2013

Kraj: hotel Golf, Bled

Z letom 2014 vstopa Evropska unija v novo sedemletno finančno obdobje, ki s prenovljenimi programi in finančnimi pravili obeta prijaznejši dostop do evropskih sredstev. Ker je to zagotovo dobrodošla novica za izkušena podjetja in organizacije ter velik izziv za mlada podjetja, vas vabimo na dvodnevni forum, na katerem bo več kot 20 izkušenih strokovnjakov za pridobivanje sredstev EU z vami delilo znanje in nasvete.

Evropa 2020 v praksi

Prvi dan foruma bo namenjen praktičnim vidikom uspešnega vodenja evropskih projektov, od oblikovanja idej, priprave projektov in njihovega (finančnega) spremljanja do dolgoročnega življenja končnih produktov. Predstavljen pa bo tudi nov sistem certificiranja evropskih projektnih vodij v Sloveniji. Vsa predavanja bodo podprta s praktičnimi primeri in bodo sledila rdeči niti foruma: kako izkušnje in znanje iz preteklega obdobja ob prenovljenih programih uporabiti za nove prijave na aktualnih evropskih razpisih.

Evropski dan

Drugi dan bodo na forumu v ospredju novosti ključnih programov, ki bodo podpirali vlaganja v konkurenčnost, inovacije, rast in delovna mesta v Evropski uniji do 2020. Predstavili se bodo nacionalni koordinatorji evropskih centraliziranih programov (Erazmus+, Ustvarjalna Evropa, Obzorja 2020 in COSME) in decentraliziranih programov (teritorialno sodelovanje in programi kohezijske politike) v partnerstvu s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji.

Podjetniška tržnica

V okviru Evropskega tedna podjetništva bo drugi dan popoldne potekala Podjetniška tržnica s poslovnimi informacijami, na kateri se bodo med drugim predstavile podporne organizacije, ki so za podjetnike še posebej dobrodošle.

Forum je namenjen:

  • podjetjem v zasebnem in javnem sektorju, ki želijo pridobiti sredstva EU v novi finančni perspektivi,
  • vsem, ki želijo spoznati osnove črpanja sredstev EU na podlagi praktičnih primerov,
  • izkušenim prijaviteljem, ki se ukvarjajo s črpanjem sredstev EU in jih zanimajo usmeritve programov Evropa 2020,
  • odločevalcem na različnih ravneh, da se seznanijo s priložnostmi prenovljenih programov Evropa 2020.

Prijave: Prijavite se lahko tukaj. Drugi dan foruma (26. novembra 2013) je udeležba brezplačna (v partnerstvu s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in SPIRIT Slovenija, javno agencijo).

Več

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj