Izhodna gospodarska delegacija v Belorusijo

Izhodna gospodarska delegacija v Belorusijo

15. 10. 2013

Datum: od 11. do 13. decembra 2013

Kraj: Belorusija, Minsk

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in Ministrstvom za zunanje zadeve od 11. do 13. decembra 2013 organiziramo izhodno gospodarsko delegacijo v Belorusijo, Minsk. Z gospodarsko delegacijo, ki bo potekala v času zasedanja meddržavne mešane komisije v Minsku, želimo spodbuditi oziroma okrepiti poslovne stike med slovenskimi in beloruskimi podjetji.

Slovenija in Belorusija imata tradicionalno dobre gospodarske odnose in mnoga slovenska podjetja že uspešno poslujejo na beloruskem trgu. Blagovna menjava med državama je lani znašala nekaj manj kot 60 milijonov evrov, kar je rekordna vrednost blagovne menjave med državama, veliko večino menjave pa predstavlja slovenski izvoz v Belorusijo. Priložnosti za krepitev sodelovanja med državama pa je nedvomno še precej.

V okviru gospodarske delegacije bo organizirana poslovna konferenca, razgovori s predstavniki ukrajinskih podjetij in institucij, predvideno pa je tudi sodelovanje podjetij v gospodarskem delu zasedanja mešane meddržavne komisije.

Okvirni program delegacije:

Sreda, 11.12.2013

12:45 - Zbor članov delegacije na letališču Jožeta Pučnika

13:55 - Polet proti Frankfurtu št. leta: JP 112

17:10 - Polet proti Minsku št. leta: LH1488

22:30 - Prihod v Minsk in namestitev v hotelu

Četrtek, 12.12.2013

dopoldne: Poslovna konferenca in razgovori (B2B) z beloruskimi podjetji

popoldne: Individualni program podjetij in sodelovanje na zasedanju mešane meddržavne komisije

zvečer: Skupna večerja predstavnikov slovenskih podjetij

Petek, 13.12.2013

dopoldne: Obisk beloruskega podjetja oziroma poslovna srečanja delegacije s predstavniki beloruskih institucij in individualni program podjetij

13:00 - Odhod na letališče

15:35 - Polet proti Frankfurtu št. leta: LH1487

20:55 - Polet proti Ljubljani št. leta: JP 125

22:10 - Prihod na letališče Jožeta Pučnika

Podrobnejši program bo znan do konca septembra.

Stroške udeležbe v poslovni delegaciji (prevozi in hotelske namestitve) krijejo udeleženci sami. V kolikor želite, da kot organizatorji delegacije poskrbimo za omenjene storitve in želite potovati skupaj s člani gospodarske delegacije, prosimo, da nam to sporočite. Okvirni informativni stroški letalskega prevoza (v ekonomskem razredu s taksami), hotelske namestitve (2 nočitvi z zajtrkom, za enoposteljno sobo v hotelih 4*) in lokalnih transferjev bodo znašali 1.150 evrov na osebo.

Prijave: Prosimo vas, da udeležbo v delegaciji potrdite z izpolnjenim prijavnim obrazcem, ki ga pošljete najkasneje do 30. oktobra 2013 po e-pošti na naslov: cemp@gzs.si.

Dodatne informacije: Kontaktna oseba: Aleš Cantarutti, Tel: (01) 5898 164, e-pošta: ales.cantarutti@gzs.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj