Brezplačna delavnica - »Socialno podjetništvo in primer dobre prakse skozi trajnostno samooskrbo in vzajemno pomoč«

Brezplačna delavnica - »Socialno podjetništvo in primer dobre prakse skozi trajnostno samooskrbo in vzajemno pomoč«

24. 09. 2013

Datum: 30. september 2013, od 10.00 do približno 12.00 ure

Kraj: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Spodnji Plavž 24e, Jesenice

Vas zanima kako ustanovite socialno podjetje? Ste brezposelni in bi se radi vključili v aktivnosti že obstoječega socialnega podjetja? Ste lastnik kmetijskega zemljišča in bi ga radi z malo pomoči obdelali? Na delavnico vabijo brezposelne osebe, lastnike kmetijskih zemljišč in mikro, mala in srednje velika podjetja.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske organizira brezplačno delavnico z naslovom: »Socialno podjetništvo in primer dobre prakse skozi trajnostno samooskrbo in vzajemno pomoč«, ki bo potekala v ponedeljek, 30. septembra 2013, od 10.00 do približno 12.00 ure, na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske, Spodnji Plavž 24e, Jesenice.

Program delavnice:

  • Predstavitev aktivnosti vstopne točke VEM
  • Predstavitev zakonskega okvira za delovanje socialnih podjetij v RS
  • Primer dobre prakse socialnega podjetja »Združenje brezposelnih Slovenije so.p., trajnostna samooskrba in vzajemna pomoč
  • Razprava

Prvi del delavnice bo izvedela vodja projektov na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske ga. Eldina Čosatović, mag. posl. ved.

Drugi del delavnice pa bo izvedla ga. Radmila Mihelič, podjetnica, ki je pred kratkim registrirala socialno podjetje. Ideja socialnega podjetja Združenje brezposelnih Slovenije je trajnostna samooskrba in vzajemna pomoč, kjer bodo brezposelni delali na kmetijah in v gozdovih ali pomagali na domu, kmetje pa bi jim v zameno oddajali zemljo. Projektu trajnostne samooskrbe in vzajemne pomoči se je pridružilo več kakor 20 kmetov in 300 članov in številka še vedno raste, čeprav projekt živi šele 3 mesece. “Kmetu za zemljo ponujamo protiuslugo, nimamo denarja za najemnino. Je pa to več vredno kot najemnina. Če bi sam plačeval nekoga, da mu gre v trgovino, ga pelje k zdravniku in mu doma pospravlja, bi plačal veliko več,” opisuje ga Radmila Mihelič.

Delavnica je brezplačna in je namenjena mikro, malim in srednje velikim podjetjem, brezposelnim osebam in lastnikom kmetijskih zemljišč.

Dodatne informacije in prijave: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Kontaktna oseba: Eldina Čosatović, Tel: (04) 581 34 19, e-naslov: dina@ragor.si.

Delavnica je financirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter delno občin Zgornje Gorenjske in se izvaja v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev v okviru vstopnih točk VEM na lokalnem nivoju v letu 2013 »VEM 2013«.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj