Kamp družbenih inovacij 2013

Kamp družbenih inovacij 2013

10. 09. 2013

Kamp družbenih inovacij 2013

Vir in informacije: STA, 3. 9. 2013, www.sta.si

Kamp družbenih inovacij je mladinska pobuda in poteka po principu mladi za mlade. Mladi sestavijo ekipo, ki nato skozi nekaj tedenski proces, ki se zaključi s kampom, intenzivno dela na razvoju lastnega družbeno inovacijskega prototipa. Skozi neobičajen, ustvarjalen proces pomagajo ekipam sestavljenim iz dizajnerjev, programerjev in družbenih inovatorjev, da razvijejo učinkovite (spletne) prototipe, ki rešujejo realne družbene probleme.

Osnovna ideja kampa družbenih inovacij je tehnologija, ki bo v službi ljudi. Zato pa mora biti zgrajena na razumevanju ljudi in mora biti odgovor na njihove potrebe. Na letošnjem kampu družbenih inovacij bodo izdelovali spletne prototipe na temo zmanjšanja brezposelnosti in razvoja podjetništva med mladimi.

Prijava inovacije

Imate idejo za spletno rešitev (platformo, aplikacijo, stran ...), ki bi mladim omogočila hitrejšo pot do zaposlitve ali olajšala ustanovitev lastne organizacije? Izpolnite prijavni obrazec in sodelujte na natečaju. Prijave inovacij potekajo do torka 24. septembra 2013. Izbrane ideje pa bodo znane do torka 1. oktobra 2013.

Priprava na kamp družbenih inovacij

V 48 urah se lahko naredi ogromno. Lahko pa tudi nič. Še posebej na področju razvoja spletnih tehnologij. Ker želijo kar maksimalno izkoristiti ta čas bodo že pred samim kampom pripravili niz srečanj s pomočjo katerih bodo izpilili prijavljene ideje, natančno določili vloge v projektni skupini in naredili načrt dela na vikendu.

Kamp družbenih inovacij

Kamp družbenih inovacij bo potekal v četrtek in petek 17. in 18. oktobra 2013. Na kamp družbenih inovacij se bodo uvrstile najboljše tri družbene inovacije. Vsaka ekipa bo imela na razpolago svoj delovni prostor, računalnike in vso potrebno infrastrukturo za razvoj prototipa. Tekom kampa bodo ekipe obiskali strokovnjaki z različnimi domenskimi znanji.

Izdelane prototipe inovacij bodo nato predstavili na pitcih pred investitorji na Dnevih socialne ekonimije.

Dodatne informacije: Več informacij najadete na tem spletnem naslovu in na e-naslovu: franci@mladinski-ceh.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj