Podjetja o priložnostih organiziranega nastopa v Beneluksu in Nemčiji

Podjetja o priložnostih organiziranega nastopa v Beneluksu in Nemčiji

27. 08. 2013

Vir in informacije: STA, 18. 8. 2013, www.sta.si

Slovensko-luksemburški poslovni klub je v sredo, 14. avgusta 2013 v sodelovanju z Inštitutom za razvoj podjetništva v Mariboru pripravil razgovore s slovenskimi podjetji o poslovanju na trgih Beneluksa in zahodnih dežel Nemčije. Klub se je želel seznaniti s potrebami podjetij po navezavi stikov in medsebojnem povezovanju za nastop na tujem trgu.

Srečanja se je udeležilo 14 predstavnikov slovenskih malih, srednje velikih in start-up podjetij, ki so zaznali priložnosti na omenjenih trgih in bi želeli izkoristiti pomoč kluba pri uresničevanju poslovnih načrtov.

Bonitetna agencija Fitch je Luksemburgu potrdila bonitetno oceno AAA s stabilnimi obeti. Kljub upočasnitvi gospodarske rasti ima Luksemburg dobičkonosno gospodarstvo z ugodnimi makroekonomskimi trendi in presega povprečje evro območja.

V klubu, ki ga podpirata Javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit) ter Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), načrtujemo do konca leta še več takšnih dogodkov, naslednji bo sredi septembra v Ljubljani.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj