Prvi skupni pohod podjetnikov - poslovno srečanje med slovenskimi in avstrijskimi podjetji

Prvi skupni pohod podjetnikov - poslovno srečanje med slovenskimi in avstrijskimi podjetji

20. 04. 2010

Projekt Business Region LK (čezmejno sodelovanje Tehnološkega parka Ljubljana in Lekeside Science & Technology Parka Celovec za povečanje konkurenčnosti poslovnih lokacij in vključenih MSP)

Datum: 7. maj 2010

Kraj: zbor pohodnikov bo na parkirišču Tehnološkega parka Ljubljana (Tehnološki park 19)

Tehnološki park Ljubljana in Lakside Science & Technology Park Celovec vas vabita, da se udeležite prvega skupnega pohoda podjetnikov iz Črnega Kala v Hrastovlje, ki bo 7. maja 2010.

Zbor pohodnikov bo v petek, 7. maja 2010, ob 9.00 uri na parkirišču Tehnološkega parka Ljubljana (Tehnološki park 19).

Ob spoznavanju kulturne in naravnih znamenitosti tega predela Slovenije boste imeli priložnost preveriti možnosti za sodelovanje, prodor na avstrijski trg ter na najbolj pristen način vzpostaviti nove poslovne vezi in poznanstva.

Predviden urnik:

08.00 – 09.45

Transfer z avtobusom Ljubljana (TP Lj – Postojna – Črni Kal)

10.00 – 16.00

Pohod iz Črnega Kala v Hrastovlje (odmori so vključeni)

16.15 – 16.45

Ogled Sv. Trojice

17.00 – 19.30

Večerja v restavraciji GRAD SOCERB

19.30 – 21.15

Vrnitev

Predviden program:

Pohod iz Črnega Kala v Hrastovlje

Sodelujoče čaka spektakularen pohod na Kraškem robu, ki povezuje več zanimivih kulturnih spomenikov in razkriva nadvse mikavno pokrajino. Od Nagnjenega stolpa v Črnem Kalu se vzpnemo na vrh markantne skale nad vasjo, kjer naletimo na prvo razvalino. Od tu nas vodi pot po odprtem pobočju Kraškega roba s čudovitimi razgledi na obalo in Istro. Skoraj navpično se spustimo proti Podpeči, kjer železniška proga za Koper premosti skalnato strmino in se stare kamene hiše tesnijo druga ob drugi. Zanigrad, tihožiten kraj ter kamena cerkvica Sv. Štefana so naslednje znamenitosti na poti, preden prispemo v Hrastovlje. Cilj pohoda je srednjeveška utrjena cerkev Sv. Trojice, ki zaradi svojega bogatega fresko slikarstva sodi med najpomembnejše kulturne spomenike v Sloveniji.

Trajanje pohoda: 4.15 ure

Vzpon: 350 višinskih metrov

Potrebe: neustrašeno in brezvrtoglavo korakanje (kratek zavarovan odsek v prvem delu pohoda; možnost obhoda)

Prijave: Udeležba za podjetnike je brezplačna (projekt bo pokril stroške organizacije, vodenja, prevoza in večerje). Prijave sprejemajo do zasedbe mest oz. do 22. aprila 2010. Izpolnjeno prijavnico pošljite na e-naslov: info@tp-lj.si ali na faks: (01) 620 34 09.

Pohod bodo izvedli v okviru projekta Business Region LK, ki je sofinanciran prek programa čezmejnega sodelovanja Slovenija Avstrija 2007-2013.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj