2. Vrh malega gospodarstva

2. Vrh malega gospodarstva

18. 06. 2013

Veter v jadra malega gospodarstva!

Datum: 19. junij 2013, ob 15.00 uri

Kraj: v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (dvorana A), Dimičeva 13, Ljubljana

Slovenska mikro, mala in srednja podjetja zaposlujejo več kot 70 odstotkov delavcev v vseh podjetjih, kar je več kot jih v povprečju ta podjetja zaposlujejo v EU-27. Že ta podatek je dokaz, kako pomemben je ta segment slovenskega gospodarstva.

Po drugi strani se malo gospodarstvo v razmerah hude krize celotnega slovenskega gospodarstva spopada s posledicami velike finančne nediscipline, pomanjkanjem naročil, številnimi razvojnimi problemi ...

V takšnih okoliščinah je ključnega pomena, da podjetniki, mikro, mala in srednja podjetja, izrazijo svoje poglede na izhod Slovenije iz krize.

Gospodarska zbornica Slovenije zato organizira 2. Vrh malega gospodarstva, ki bo v sredo, 19. junija 2013, ob 15.00 uri v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (dvorana A), Dimičeva 13, Ljubljana.

Na njem želijo v soočenju s predstavniki ključnih gospodarskih resorjev oceniti zaostrene gospodarske razmere, v katerih posluje malo gospodarstvo, oblikovati predloge predvsem kratkoročno izvedljivih ukrepov za izboljšanje pogojev poslovanja za ta zelo pomemben segment gospodarstva in poiskati rešitve. Z njimi bi v razmerah izjemno zaostrene globalne tekme izboljšali konkurenčno kondicijo malih in srednjih podjetij, s tem pa tudi celotnega slovenskega gospodarstva.

Na 2. Vrh malega gospodarstva vabijo predstavnike mikro, malih in srednjih podjetij iz vseh regij in dejavnosti. Na dogodku bodo gostili tudi pomembne predstavnike Vlade RS.

Zahteve malega gospodarstva bodo dopolnile splošne predloge ukrepov, ki jih je GZS zbrala v Agendi 46+.

Prijave: Prijavite se lahko po e-pošti: info@gzs.si ali preko elektronske prijavnice.

Še pred tem pa vas vabijo, da do srede, 5. 6. 2013, prispevate svoje predloge za zahteve malega gospodarstva na povezavi: www.gzs.si/slo/61613.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj