Okrogla miza - »Posekajmo krizo - z lesom«

Okrogla miza - »Posekajmo krizo - z lesom«

11. 06. 2013

Vabljeni na okroglo mizo STA in IP Evropskega parlamenta »Posekajmo krizo - z lesom«

Datum: 21. junij 2013, ob 11.00 uri

Kraj: Kulturni dom Cerknica

V Sloveniji so gozdovi od nekdaj predstavljali pomembno bogastvo, ki smo ga nekoč zagotovo znali bolje izkoristiti. Začetek propadanja nekdaj izjemno močne lesno-pohištvene industrije v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, izguba blagovnih znamk in pomanjkanje jasne strategije so privedle do razmislekov o tem, ali Slovenija res ne zna in ne zmore bolje izkoristiti svojega lesnega bogastva.

Akcijski načrt Les je lep, ki ga je vlada vključila tudi v nacionalni reformni program, gozdno-lesno industrijo uvršča med strateško pomembne panoge in ponuja vizijo razvoja.

Je to dovolj in kaj nam kažejo primeri nekaterih uspešnih podjetij, ki so vendarle znala odkriti prednosti lesa kot obnovljivega vira energije, pa tudi surovine, ki se lahko spremeni v izdelek z visoko dodano vrednostjo. Kako lahko k dvigu konkurenčnosti gozdno-lesne verige pripomorejo evropska sredstva - jih znamo pridobiti in tudi izkoristiti?

Prave odgovore na ta vprašanja bodo poskušali najti na regionalnem forumu z okroglo mizo, ki jo organizira Slovenska tiskovna agencija v sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta v petek, 21. junija 2013, ob 11.00 uri v Kulturnem domu Cerknica.

K sodelovanju v pogovoru so ob evropskih poslancih iz Slovenije povabili številne strokovnjake s področja lesarstva in gozdarstva ter predstavnike lesnopredelovalne industrije.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj