Brezplačni dogodek - »E-mobilnost« - priložnosti v naj rastoči panogi tega trenutka, Maribor

Brezplačni dogodek - »E-mobilnost« - priložnosti v naj rastoči panogi tega trenutka, Maribor

14. 06. 2022

Datum: 14. junij 2022, od 19.00 do 20.30 ure

Kraj: Tovarna podjemov (1. nadstropje), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor

E-mobilnost je močan globalni trend, ki v razvite družbe uvaja nov koncept urbane mobilnosti. Gre za zasnovo, ki temelji na zeleni energiji, zmanjševanju ogljičnega odtisa in emisij trdih delcev v prometu. E-mobilnost je široko področje, ki zajema številne tehnologije, kot so umetna inteligenca, avtonomna vožnja, električni pogonski sklopi, napanje in celotne vertikale rešitev. Med slednje spadajo tudi električna vozila različnih oblik, namenov, naprav in storitev, ki so tako ali drugače povezana z mobilnostjo.

Kako velik posel je mobilnost v resnici, priča podatek, da je bilo v letu 2021 v tehnološka podjetja s področja mobilnosti investiranih astronomskih 97,7 milijarde dolarjev. Vabljeni na podjetniški pogovor, v katerem boste govorili o poslovnih priložnostih v tej hitro rastoči globalni panogi.

Teme, o katerih boste govorili:

  • poslovne priložnostiv panogi mobilnosti in e-mobilnosti
  • obstoječe in prihajajoče tehnologije, ki krojijo panogo
  • obstoječi in novi poslovni modeli, ki se odpirajo v panogi
  • izkušnje iz prve roke
  • možnosti sodelovanja z organizacijami gostov dogodka.

Gostje so izkušeni poslovneži, ki imajo v panogi mobilnosti in e-mobilnosti bogate izkušnje. Dogodek bo odlična priložnost za izmenjavo mnenj, “vizitk” in tkanje novih poslovnih vezi.

Kdo je Ivan Selar?

Ivan Selar je lastnik in direktor enega vodilnih slovenskih sistemskih integratorjev, Comtron d.o.o. Podjetje pod njegovim okriljem deluje že več kot 30 let, je trikratni prejemnik CISCO partner leta na področju gospodarstva in priznanja DELLE MC. Podjetje je na trg postavilo tudi električno kolo, ki je rezultat hobija, kar je po Igorjevih besedah lahko največji uspeh.

Kdo je Gregor Miklič?

Gregor je direktor razvoja v sektorju premoženjskih zavarovanj Zavarovalnice Sava. Ima bogate zavarovalniške izkušnje na vodilnih položajih, ki jih začel nabirati že leta 2008 pri zavarovalnici Triglav in jih kasneje nadgrajeval pri Adriatic Slovenija ter pri Generali Slovenija. Že ves čas se ukvarja z razvojem različih premoženjskih zavarovanj, kjer dela na številnih zanimivih projektih, išče nove produkte in poslovne modele. Še  posebej ga navdušujejo inovacije na odročju »insurtech«. Je izkušen inovacijski manager, ki zna povezati “zaprt” zavarovalniški svet z zunanjim ter na trg pripeljati inovativne nove storitve.

Kdo je Simon Korošec?

Simon je direktor in lastnik startup podjetja Altron. Skupaj z ekipo je razvil elektronsko-programsko opremo za nadzor in učinkovito sledenje delovnim strojem ter vozilom iz voznega parka. Simon je odgovoren tudi za razvoj programske opreme, podjetniško mentorstvo in investitorje v  startupu Altbit, kjer se ukvarjajo z razvojem sledilne naprave za električna kolesa.

Kdo je Klemen Furlan?

Klemen je izkušen podjetnik, ki ga poznamo kot ustanovitelja podjetja Sladko co, podjetja Finančni trgi in kot soustanovitelja startupa GoGiro, v okviru katerega je prejel sredstva SI-SK. GoGiro posluje v največjih evropskih mestih, kot so London, Pariz, Rim, Dunaj in Ljubljana. Zaupajo jim priznani hoteli, kot so Intercontinental, Best Western Premier Slon in Four Points by Sheraton v Ljubljani. Letos mu je uspelo tudi partnerstvo z legendarnim hotelom Sacher.

Dogodek je namenjen startup podjetnikom, podjetniškim entuziastom in vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov.

Namen dogodka je predstaviti poslovne priložnosti v panogi mobilnosti in e-mobilnosti, obstoječe in prihajajoče tehnologije, ki krojijo panogo, ter izkušnje iz prve roke.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj