Razpis AMULET 1st Open Call za mala in srednje velika podjetja na področju lahkih materialov

Razpis AMULET 1st Open Call za mala in srednje velika podjetja na področju lahkih materialov

19. 04. 2022

Vir in informacije: Enterprise Europe Network, 15. 4. 2022, https://een.si/

Predmet razpisa je sofinanciranje tehnoloških rešitev na področju lahkih materialov (Lightweight) za avtomobilski, vesoljski, aeronavtični in energetski sektor, pri čemer predlagane rešitve rešujejo enega izmed izzivov in so usmerjene k zmanjševanju ogljičnega odtisa.

Projekt AMULET se osredotoča na mala in srednje velika podjetja z ustvarjanjem novih verig vrednosti preko spodbujanja prodora sodobnih lahkih materialov v avtomobilski, vesoljski, aeronavtični in energetski sektor s poudarkom na zlitinah lahkih kovin, keramičnih kompozitov in kompozitov na osnovi polimerov.

Na razpis se lahko prijavijo manjši konzorciji z dvema oziroma največ tremi malimi in srednje velikimi podjetji ter se potegujejo za finančna sredstva do 120.000 evrov (do 60.000 evrov za posamezno podjetje), podporo pri tehničnem razvoju projekta in usposabljanje na področju poslovnih vsebin.

Za podporo podjetjem pri iskanju konzorcijskih partnerjev bodo organizirani trije spletni dogodki za vzpostavljanje stikov - 26. april, 18. maj in 2. junij 2022.

Več o pogojih najdete v Vodiču za prijavo (Guide for Applicants).

Okvirna višina skupnih sredstev za razpis je 1.277.000 evrov, pri čemer vsak konzorcij prejme do največ 120.000 evrov (do 60.000 evrov na posamezno podjetje).

Razpis je odprt do 30. junija 2022, do 17.00 ure po bruseljskem času.

Informacije v zvezi z razpisom in prijavo so dostopne na spletni strani projekta AMULET oziroma pri Vesni Butinar z Instituta ''Jožef Stefan'' preko e-naslova: vesna.butinar@ijs.si.

Razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani Fundingbox.

Več informacij najdete na razpisni strani Amulet, kjer so na voljo tudi podrobne informacije in obrazec za prijavo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj