Brezplačna delavnica - »Evropski programi za mikro, mala in srednja podjetja od A do Ž«

Brezplačna delavnica - »Evropski programi za mikro, mala in srednja podjetja od A do Ž«

21. 05. 2013

Datum: 22. maj 2013, od 10.00 ure do 12.00 ure

Kraj: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Spodnji Plavž 24e, Jesenice

Evropska unija izvaja številne evropske programe, ki prek razpisov podeljujejo sredstva za projekte v katerih lahko sodelujejo tudi mikro, mala in srednja podjetja.

Težava s katero se podjetniki srečujejo je nepoznavanje programov EU in pogojev za sodelovanje ter sledenje aktualnim odprtim razpisom programov, poleg tega pa tudi ovrednotenje kateri programi so primerni za podjetja in kateri ne.

Delavnica je namenjena podjetnikom, ki želijo v kratkem času dobiti bistvene informacije o ključnih programih EU, ki so primerni za mikro, mala in srednja podjetja ter predstavitvi mreže Enterprise Europe Network, ki brezplačno pomaga MSP na področju širitve poslovanja, trženja tehnoloških rešitev in inovacij ter vključevanja podjetij v mednarodne projekte.

Brezplačna delavnica bo potekala v sredo, 22. maja 2013, od 10.00 ure do 12.00 ure, na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske, Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice.

Program delavnice:

  • Predstavitev aktivnosti vstopne točke VEM - Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
  • Predstavitev brezplačnih aktivnosti evropske mreže ENTERPRISE EUROPE NETWORK za pomoč mikro, malim in srednjim podjetjem pri širjenju poslovanja v tujino, prenosu ter trženju tehnologij in inovacij ter vključevanju v mednarodne raziskovalno-razvojne projekte
  • Pregled programov EU (centralizirani vs. decentralizirani programi EU, kako delujejo, kdo odloča o prioritetah programov, itd.)
  • Predstavitev izbranih programov EU v katerih lahko sodelujejo tudi MSP (Eurostars, Eureka, Eco-innovation, Erasmus za mlade podjetnike, Program za konkurenčnost in inovativnost, Horizont 2020, Ambient Assisted Living, …)
  • Diskusija: Vprašanja in odgovori.

Delavnico bo izvedel Sebastjan Rosa, svetovalec mikro/malim in srednjim podjetjem za programe EU pri Znanstveno-raziskovalnem središču, Univerze na Primorskem. Na delavnico so vabljena mikro, mala in srednje velika podjetja ter potencialni podjetniki.

Več

Dodatne informacije in prijave: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Kontaktna oseba: mag. Eldina Čosatović, Tel: (04) 581 34 19, dina@ragor.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj