Brezplačno spletno predavanje - »Butan - prva ogljično negativna država na svetu«

Brezplačno spletno predavanje - »Butan - prva ogljično negativna država na svetu«

22. 03. 2022

Datum: 29. marec 2022, od 11.30 do 13.00 ure

Kraj: na spletu

Slovenski gradbeni grozd izvaja dogodek v sklopu iniciative International Circular Construction Cluster.

Namenjen je predstavitvi koncepta bruto družbene sreče (v primerjavi z bruto družbenim produktom) ter države Butan kot prve ogljično negativne države na svetu.

Predaval bo g. Hemll Bhattarai iz Butana.

Hemlal Bhattarai trenutno dela kot predavatelj predmeta Elektroenergetski sistem na Oddelku za elektrotehniko Jigme Namgyel Engineering College-a, ki deluje v sklopu Royal University of Bhutan. Na isti fakulteti je v  letih med 2015 in 2021 deloval tudi kot dekan za raziskave in industrijske povezave, še pred tem, med letoma 2012 in 2015 pa vodja oddelka za elektrotehniko. Bil je tudi vodja projekta za "Spodbujanje energetsko učinkovite razsvetljave v Nepalu in Butanu (ELNAB)", ki se je zaključil januarja 2019, trenutno pa vodi projekt "Izboljšanje problemsko zasnovanega učenja za južnoazijske univerze", financiran iz programa Erasmus Evropske unije.

Raziskovalno področje Hemlala vključuje energetiko in energetske sisteme s poudarkom na obnovljivi energiji in ima več publikacij s področja inženiringa in managementa.

Sodeloval je na številnih mednarodnih konferencah/revijah, vključno z IEEE kot programski odbor, slavnostni govornik, član upravnega odbora in recenzent. Trenutno je osrednja oseba Tematske delovne skupine (TWG) za energijo iz Butana za ICIMOD.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

Predavanje, ki je za udeležence brezplačno, organizira Slovenski gradbeni grozd in spada v sklop aktivnosti Slovenskega gradbenega grozda na področju prenosa znanj in kompetenc. Izvajamo jih na prednostnih področjih našega delovanja, ki so krožno gospodarstvo ter energijsko učinkovita in trajnostna gradnja, digitalizacija v gradbenem sektorju, inovacije in novi poslovni modeli ter mednarodno sodelovanje.

Dodatne informacije in prijave

Informacije o svojem delu Slovenski gradbeni grozd redno objavlja na omrežjih FacebookLinkedIn in Twitter.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj