Brezplačna spletna delavnica - »Prihodnost poslovanja - prvi koraki na poti digitalizacije«

Brezplačna spletna delavnica - »Prihodnost poslovanja - prvi koraki na poti digitalizacije«

15. 03. 2022

Datum: 29. marec 2022, od 9.00 do 11.00 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale v okviru projekta SPOT svetovanje Osrednjeslovenska vabi na brezplačno spletno delavnico z naslovom: »Prihodnost poslovanja - prvi koraki na poti digitalizacije«, ki bo potekala v torek, 29. marca 2022, od 9.00 do 11.00 ure, na spletu preko aplikacije ZOOM.

Z nami bo predavatelj Robert Orehek, direktor razvoja poslovanja v podjetju TOM PIT d.o.o., ki so edini ponudnik na tržišču, ki z lastno tehnologijo, celotno paleto digitalnih vsebin, podatkovnim centrom, celovitim naborom digitalnih storitev in outsourcingom ekspertnih znanj zagotavlja digitalno preobrazbo kot celovito storitev.

Dejstvo je, da se mnogim, predvsem mikro, majhnim in srednjim podjetjem, digitalna preobrazba zdi kot nekaj težko izvedljivega, ki bo samo terjala dodaten strošek, kar ni res.

Digitalizacija namreč podjetjem omogoča, da povečajo učinkovitost poslovanja in razvijejo svoj potencial, pri tem pa posledično prihranijo veliko denarja.

Podjetja imajo na voljo tudi številne državne ukrepe in spodbude, ki jim lahko olajšajo uspešno izpeljavo procesa digitalne preobrazbe.

Digitalna preobrazba je namreč tek na dolge proge, ki podjetje dvigne iz sivega povprečja, saj mu prinese optimizacijo celotnega poslovanja, kar konkretno pomeni nižje stroške, višjo učinkovitost, večjo zvestobo kupcev, zmanjšanje tveganj in napak, višjo produktivnost zaposlenih...

Uspela bodo le tista podjetja, ki se bodo znala prilagoditi novim razmeram.

Program:

  1. Terminologija digi besed: kaj sploh pomeni digitalizacija, digitalna preobrazba in digitalna transformacija
  2. Kako začeti oz. kateri so prvi koraki na poti digitalizacije (dotaknili se bomo vprašanja, kaj mora storiti predvsem vodstvo
    podjetja preden se loti digitalizacije)
  3. Kaj mora vodstvo o digitalizaciji vedeti (razložili bomo termin “popolna predanost” kot enega izmed temeljih vodil za
    učinkovito digitalizacijo)
  4. Kakšen je povratek investicije (naslonili se bomo na številne primere iz prakse)
  5. Kdaj je podjetje zrelo za digitalizacijo (dotaknili se bomo tudi stopnje zrelosti oziroma digitalne pripravljenosti podjetja)
  6. Kako izbiramo partnerje, tehnologijo, strojno opremo in katera so zahtevana znanja tako v podjetju kot tudi pri partnerju
  7. Kakšen je vpliv digitalizacije in digitalne preobrazbe na zaposlene
  8. Kaj sta digitalna strategija in akcijski načrt
  9. Kakšna nepovratna sredstva obstajajo (razložili bodo, kako poteka črpanje sredstev na razpisih)

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ta projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javno agencijo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj