Analiza za investicijske potrebe slovenskih podjetij

Analiza za investicijske potrebe slovenskih podjetij

08. 03. 2022

Vir in informacije: Slovenski podjetniški sklad, 2. 3. 2022, https://podjetniskisklad.si

Za oblikovanje ponudbe finančnih instrumentov oz. produktov, namenjenih zagotavljanju povratne finančne podpore iz proračuna EU v kohezijskem obdobju 2021 - 2027, pripravlja Deloitte po naročilu Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) analizo investicijskih potreb slovenskih podjetij.

Najpomembnejši del analize je zbiranje vaših izkušenj, mnenj in načrtov, povezanih s financiranjem naložb s pomočjo povratnih in nepovratnih sredstev v naslednjih petih letih.

V ta namen so pripravili kratek spletni vprašalnik, katerega izpolnjevanje je ocenjeno na največ 10-15 minut.

Do njega lahko dostopate tukaj.

Vaši odgovori bodo pomemba vhodna informacija za pripravo novih finančnih instrumentov oz. produktov financiranih iz EU sredstev v programskem obdobju 2021-2027 v obliki posojil, jamstev in kapitalskih naložb, in na področjih, kjer lahko dosežejo kar največji učinek (npr. zeleni prehod in digitalizacija). Želijo si, da so novi produkti zasnovani na realnih potrebah gospodarstva, s čimer bodo omogočali razvojni preboj in višjo konkurenčnost na domačih in tujih trgih - morda tudi za vaše podjetje.

Prijazno prosijo, da vprašalnik izpolnite do 8. 3. 2022.

V primeru vprašanj, se lahko obrnete na vodjo projekta, gospo Kim Turk Mehes, e-naslov: kturkmehes@deloittece.com, GSM: 030 607 099.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj