Gospodarska delegacija v Republiko Kazahstan

Gospodarska delegacija v Republiko Kazahstan

23. 04. 2013

Vabilo k sodelovanju v gospodarski delegaciji ob obisku Karla Erjavca, ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije, v Republiki Kazahstan

Datum: med 12. in 14. junijem 2013

Kraj: Republika Kazahstan (Astana in Almaty)

Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije, g. Karl Erjavec, bo predvidoma med 12. in 14. junijem 2013 obiskal Republiko Kazahstan.

V času obiska bo potekalo 2. zasedanje mešane slovensko-kazahstanske komisije za trgovinsko in gospodarsko sodelovanje, ki jo na slovenski strani vodi minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, na kazahstanski strani pa ministrica za zdravje Salidat Kairbekova.

V okviru obiska bo organizirana ciljno usmerjena spremljajoča gospodarska delegacija ter poslovni konferenci med zainteresiranimi slovenskimi in kazahstanskimi gospodarstveniki v mestih Astana in Almaty. V skladu z Vašimi interesi bo po možnosti organiziran tudi poseben program oziroma vzporedni sektorski pogovori.

Področja, na katerih bo dan poseben poudarek in kjer se kažejo priložnosti za razvijanje gospodarskega sodelovanja med državama so zdravstvo in zdraviliški turizem, energetska učinkovitost in obnovljivi viri energije, informacijsko-komunikacijska tehnologija ter inženiring in gradbeništvo. Prosijo vas, da pri svoji prijavi upoštevate zgornje.

V kolikor ocenjujete, da lahko Vaša udeležba oz. predstavnikov Vašega podjetja v spremljajoči gospodarski delegaciji pripomore k razvoju poslovnega sodelovanja tako z obstoječimi kot tudi morebitnimi novimi partnerji, Vas vljudno prosijo, da izpolnite e-prijavnico in jo pravilno izpolnjeno posredujete najkasneje do torka, 30. aprila 2013. Kasnejših prijav, zaradi kvalitetne priprave obiska, ne bodo mogli sprejemati.

O nadaljnjih organizacijsko-logističnih in vsebinskih podrobnostih obiska vas bomo sproti obveščali.

Dodatne informacije: Za dodatne informacije se lahko obrnete na Direktorat za gospodarsko diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve, Kontaktni osebi: Julija Gregorn, Tel: (01) 478 6665, E-mail: julija.gregorn@gov.si in Mateja Kranjc Štefanec, Tel: (01) 478 2047, E-mail: mateja.kranjc-stefanec@gov.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj