Brezplačno 50 urno usposabljanje 3D modeliranja, tiskanja in skeniranja, Piran

Brezplačno 50 urno usposabljanje 3D modeliranja, tiskanja in skeniranja, Piran

09. 02. 2022

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: pričetek usposabljanja 4. marec 2022 (trajanje: 50 šolskih ur, 10 srečanj po 5 šolskih ur, potek 2-3x tedensko (PON., ČET od 16.00 do 20.00 ure in SOB. od 9.00 do 13.00 ure)

Kraj: Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran, Bolniška ulica 11, Piran

Na Gimnaziji, elektro in pomorski šoli Piran organizirajo brezplačno 50 urno usposabljanje 3D modeliranja, tiskanja in skeniranja.

Program zajema module, kjer lahko udeleženci osvojeno znanje iz 3D tehnologij zelo koristno uporabijo v podjetjih, kjer so zaposleni.

Osvojeno znanje bo zelo koristno služilo tako obrtnikom, kot srednjim pa tudi večjim podjetjem iz različnih panog. Gre za vsa tista podjetja, kjer se pojavi potreba po hitrem prototipiranju ali pa manjši seriji proizvodov.

Namreč običajni načini prototipiranja zahtevajo velik finančni kot tudi časovni zalogaj. V večini primerov pa seveda prva verzija prototipa ni končna, temveč potrebuje več iteracij. V kolikor imamo v podjetju na razpolago 3D tiskalnik in znanje iz 3D dizajniranja ali 3D skeniranja, lahko čas prototipiranja zmanjšamo za faktor 10 in več, saj ni nam potrebno zadeve pošiljati zunanjemu izvajalcu, čakati na pošiljko več tednov, samo zato, da vidimo, da prva zamisel ni delovala.

Udeleženci programa bodo spoznali princip delovanja treh temeljnih 3D tehnologij in kje se danes lahko tovrstne tehnologije s pridom uporablja.

Tekom tečaja bodo udeleženci spoznali različne vrste 3D tiskalnikov in 3D skenerjev, njihove prednosti in slabosti. Preskusili se bodo z rokovanjem omenjenih strojev in se tako naučili kje se lahko pojavljajo v praksi najbolj običajne težave, ter kako tovrstne težave tudi rešiti.

Naučili se bodo uporabljati program za ustvarjanje poljubnih 3D objektov, pri čemer bo močan poudarek na načinu dizajniranja, ki najbolj ustreza naknadnemu 3D tisku modela in posledično omogoča manjše porabe materiala in časa izdelave.

Vključijo se lahko zaposleni (ne pedagoški delavci), samozaposleni, kmeti.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj