Razpis za nagrade WIPO za MSP na področju intelektualne lastnine

Razpis za nagrade WIPO za MSP na področju intelektualne lastnine

01. 02. 2022

Vir in informacije: Podjetniški portal, 31. 1. 2022, www.podjetniski-portal.si

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (World Intellectual Property Organization - WIPO) je objavila razpis za nagrade za izjemna podjetja in posameznike, ki uporabljajo intelektualno lastnino. Nagrada bo priznanje za tista mala in srednja podjetja, ki prispevajo k napredku in izboljšanju življenja, saj so pravice intelektualne lastnine izrednega pomena za gospodarski, družbeni in kulturni razvoj družbe.

Program globalnih nagrad izhaja iz poslanstva organizacije WIPO, da spodbuja inovacije in ustvarjalnost povsod po svetu in vzpostavlja bolj vključujoč ekosistem intelektualne lastnine. Z nagradami WIPO želi podjetjem in podjetnikom omogočiti, da izkoristijo moč intelektualne lastnine in uresničijo svoje zamisli. V širšem smislu bo podpora takšnim podjetjem pripomogla tudi k ustvarjanju delovnih mest, rasti podjetij in gospodarskemu razvoju, mala in srednja podjetja (MSP) namreč predstavljajo največji delež gospodarstev in so ključni vir inovacij in ustvarjalnosti v vseh sektorjih, na vseh trgih in vidikih življenja.

Na razpis se do 14. 3. 2022 lahko prijavijo MSP iz katere koli od 193 držav članic WIPO, med katerimi je tudi Slovenija. Uradna razglasitev petih zmagovalcev in podelitev nagrad bo julija 2022 na Generalni skupščini WIPO. Kandidati bodo ocenjevani na podlagi različnih meril, vključno z uspešno komercializacijo intelektualne lastnine, vplivom na gospodarstvo, družbo ali kulturo, ob upoštevanju raznolikosti kandidatov in njihovih lokacij.

Zmagovalci bodo prejeli prilagojen mentorski program za komercializacijo intelektualne lastnine kot pomoč pri poslovni rasti, različne oblike podpore, sponzorski program za lažji dostop do financiranja in priložnosti za partnerstvo ter mednarodno promocijo.

Na spletni strani WIPO si lahko ogledate podrobnejše informacije o razpisu (v angleškem jeziku).

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj