Tudi v Šentrupertu podjetniški inkubator

Tudi v Šentrupertu podjetniški inkubator

06. 04. 2010

Vir in informacije: Radio Krka, 5.3.2010, www.radiokrka.com

Občina Šentrupert je pristopila k Podjetniškemu inkubatorju v okviru Tehnološkega centra Posavje d.o.o. - TECHPO d.o.o., ki bo še letos odprl svojo poslovno enoto v Slovenski vasi.

Občina Šentrupert je pristopila k Podjetniškemu inkubatorju v okviru Tehnološkega centra Posavje d.o.o. - TECHPO d.o.o., ki bo še letos odprl svojo poslovno enoto v Slovenski vasi. Možnosti in priložnosti, ki jih inkubator ponuja, bodo predstavili v ponedeljek, 8. marca, v sejni sobi občine.

Podjetniški inkubator omogoča učinkovito nastajanje in razvoj novih podjetij in zagotavlja urejeno poslovno okolje z infrastrukturo in s širšim naborom storitev za inovativna podjetja (svetovanje, izdelava poslovnih načrtov, pridobivanje finančnih virov). Vanj se lahko vključi vsakdo, ki ima idejo za razvoj podjetniške zamisli, cilj pa je predvsem razvoj visoko tehnoloških znanj. Podjetniki so lahko vanj vključeni tri oziroma največ štiri leta. »Ta razvoj poslovnih idej, razvoj znanja poskušamo vplest tudi v občini Šentrupert, zato smo se odločili, da se pridružimo podjetniškemu inkubatorju,« pojasnjuje direktorica Občinske uprave Občine Šentrupert Mateja Jazbec.

Podjetniški inkubator bo v Slovenski vasi na približno 100 kvadratnih metrih zaživel še letos, s čimer se mladim inovativnim podjetnikom odpirajo možnosti tudi za kandidiranje za nepovratna sredstva, ki jih ponuja Slovenski podjetniški sklad. Razpisanih je 3,5 milijona evrov, vsak posameznik pa lahko za zagon dejavnosti pridobi največ 30 tisoč evrov.

Mateja Jazbec je še pojasnila, da sedež podjetja ni pogoj za vključevanje v inkubator: »Razvoj podjetništva zelo težko omejujemo na meje občine, zato smo k podjetniškemu inkubatorju povabili vse iz širše Mirnske doline.«

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj