Poslovna akademija internacionalizacije

Poslovna akademija internacionalizacije

26. 03. 2013

Datum:

  • 1. MODUL: 7. in 9. maj 2013
  • 2. MODUL: 15. in 16. maj 2013
  • 3. MODUL: 22. in 23. maj 2013

Kraj: v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, CISEF

Ekonomska fakulteta, Gospodarska zbornica Slovenije in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vabijo na »Poslovno akademijo internacionalizacije«.

Temeljni namen poslovne akademije

Namen poslovne akademije internacionalizacije je seznaniti slušatelje s sodobnimi pogledi na internacionalizacijo podjetij in institucij z namenom razumevanja vsebinskih podlag za uspešno in učinkovito vključitev na mednarodne trge. Akademija internacionalizacije ponuja tako strateška kot taktična znanja o razlikujočih se mednarodnih trgih, vstopne oblike in strategije, vidike strateškega trženja in ustreznih trženjskih taktik na izbranih ciljnih trgih, razumevanja različnosti kultur in poslovnega komuniciranja, pravnih vidikov ter delovanja slovenskih institucij v podporo internacionalizaciji slovenskih podjetij.

Vsebinski moduli:

  • Strategija podjetja: poudarek je na strateškem vodenju in razvoju podjetja glede na globalno okolje in dogajanja v dejavnosti (poslanstvo, vizija, strateški cilji, razumevanje dejavnosti in globalnega okolja in vloge podjetja – priložnosti v njem, internacionalizacija); primer iz prakse: Špica International, d.o.o.
  • Predstavitev GZS podpore internacionalizaciji slovenskih podjetij.
  • Internacionalizacija in mednarodno trženje: kako graditi trženjsko strategijo in ustvarjati vrednosti znamke? Trženje na mednarodnih trgih. Razvoj trženjske strategije. Raziskovanje trgov. Kaj je znamka in kako jo umeščati na mednarodne trge? Primer internacionalizacije izbranega podjetja: TRIMO d.d., Studio Moderna.
  • Pravni in davčni vidiki internacionalizacije.
  • Kultura in pogajanja v mednarodnem poslovanju: razumevanje kulture za osvajanje novih trgov; poznavanje slovenskih prednosti in virov. Pogajanja v mednarodnem poslovanju.
  • Kako učinkovito predstaviti svoje podjetje mednarodnim akterjem?

Vsa predavanja se izvajajo v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, CISEF.

Poslovna akademija internacionalizacije je finančno podprta s strani MGRT, zato kotizacija znaša le 290 € (DDV je vključen v ceno). Plača se ob prijavi na TRR GZS 02924-0017841495, sklic 1510-160.

Prijave: Spletne prijave sprejemajo do 26. aprila 2013. Minimalno število udeležencev je 20.

Dodatne informacije: Za več informacij se lahko obrnete na tajništvo Centra za mednarodno poslovanje pri GZS, e-naslov: cemp@gzs.si.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj