Brezplačna delavnica - »Finance za startup podjetja (od A do Ž)«, Kočevje

Brezplačna delavnica - »Finance za startup podjetja (od A do Ž)«, Kočevje

16. 11. 2021

Datum: 23. november 2021, od 16.00 do 19.00 ure

Kraj: Podjetniški inkubator Kočevje

Številke so pomembne. Kolikokrat se vprašate koliko dobička ustvarite od vsakega vloženega evra? Ali se zavedate koliko stroškov boste pridelili pri izdelavi produkta ali storitvi, prodaji, marketingu in katere stroške vse vključiti v kalkulacijo? Finance so ključna sestavina za uspešno podjetje. Žal pa jih številni podjetniki in podjetnice ne poznajo. Dobra finančna pismenost je podlaga za varno finančno prihodnost podjetja in kako dobro upravljamo podjetje. Z zanemarjanjem financ pa tvegamo finančno nestabilnost. Zakaj bi potem zanemarjali nekaj tako pomembnega in tvegali življenje svojega podjetja?

Na delavnici boste svojim izdelkom ali storitvam postavili pravo ceno, naučili se boste razumeti finančna poročila in finančne kazalnike. Zavedali se boste vseh stroškov, ki bodo nastali pri poslovanju in postali finančno pismeni. Skozi praktičen primer se boste prebili skozi osnove načrtovanja proračuna, dobička, kako oblikujemo ceno in zakaj moramo imeti nadzor nad stroški.

Delali boste naloge, veliko bo praktičnih primerov in dela ter pri tem se bo ustvarilo veliko vprašanj, ki jih boste rešili. Po pridobljenem znanju boste vaše finance spremljali in načrtovali brez cmoka v grlu. Pri predstavitvi pa boste imeli odgovore na vsa pomembna vprašanja.

Predavatelj: Andrej Mladenovič je zaposlen na Podjetniškem inkubatorju Kočevje. Odkar se je prvič spoznal z računovodskimi izkazi, poslovno matematiko in finančno analitiko, jih je resnično sovražil. Kasneje, ko je ustanovil lastno podjetje, je ugotovil, da je poznavanje številk nujno zlo, čeprav se jih je lotil z odporom. Danes ve, da so pri vodenju podjetja nepogrešljiv del. Z dodatnim izobraževanje je začel razumeti številke in vedeti kaj dela, kar je pripeljalo tudi do tega, da jih je vzljubil in spoznal, da niso nič strašnega.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj