Brezplačni spletni seminar - »Ali poznam vpliv DDV na poslovanje?« - DDV pravila na praktičnih primerih

09. 11. 2021

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 22. in 23. november 2021, od 9.00 do 12.45 ure

Kraj: na spletu

V sklopu aktivnosti na področju izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru Slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, v organizaciji SPOT svetovanje Posavje - CPT Krško in izvajalca OOZ Sevnica vas vljudno vabijo na brezplačni spletni seminar z naslovom: »Ali poznam vpliv DDV na poslovanje?« - DDV pravila na praktičnih primerih, ki bo potekal v ponedeljek, 22. in torek, 23. novembra 2021, od 9.00 do 12.45 ure.

Obračunani DDV lahko bistveno vpliva na poslovanje. Osnove DDV bi zato morali poznati vsi, ki sklepajo posle za pravne osebe in zasebnike. Napačno razumevanje osnovnih pravil obračunavanja DDV lahko precej vpliva na uspešnost podjetja, saj se stroški mimogrede povečajo. Čeprav je večina gospodarskih subjektov vključenih v sistem DDV, njegove zakonitosti praviloma poznajo le njihovi računovodje. Površno poznavanje in napačna tolmačenja tega davka povzročijo, da so mnogi posli že od začetka vodeni narobe, saj jih sklepajo posamezniki, ki ne poznajo zakonitosti in pravil DDV in praviloma pričakujejo, da bodo nastale nepravilnosti »uredili računovodje«.

Če pa ste se z DDV šele začeli srečevati ali to področje že poznate v okviru vašega dela, a pravil dobro ne poznate, je zelo pomembno, da se pravilno naučite kako delujejo. Le tako boste lahko sami uspešno reševali dejanske zagate, s katerimi se boste morali svojem delu. Informacije od izkušene DDV svetovalke so lahko vaša dobra naložba !

Program usposabljanja:

 1. DDV osnove (opredelitev transakcije, identifikacija za DDV, prave in neprave oprostitve, račun, plačnik davka)
 2. Obveznost za obračun DDV, davčna osnova in davčna stopnja
 3. Dobave blaga v Sloveniji in znotraj EU
 4. Uvoz in izvoz blaga
 5. Kraj obdavčitve pri storitvah
 6. Poslovanje z nepremičninami (prodaja, najem, storitve na nepremičninah)
 7. Obrnjena davčna obveznost in prevalitev davčne obveznosti
 8. Odbitek DDV in popravek odbitka, odbitni delež in ločene evidence
 9. Posebne ureditve (rabljeno blago, potovalne agencije, elektronske storitve)
 10. Obdavčitev prevoznih sredstev
 11. Plačana realizacija
 12. Davčno obdobje in davčne evidence
 13. Novosti in kaj se pripravlja v prihodnje

PredavateljicaJasmina Malnar Molek ima več kot 28 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v finančni organizaciji in družinskem podjetju. Je članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju in avtorica številnih člankov z računovodskega in davčnega področja. V zadnjih 3 letih je izvedla več kot 100 predavanj s področja računovodstva in davčne zakonodaje.

Usposabljanje je namenjeno malim in srednjim podjetjem, samostojnim podjetnikom ter potencialnim podjetnikom in je za udeležence brezplačno.

Prijavite se lahko do vključno četrtka, 11. 11. 2021.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj