Brezplačna delavnica - »Z digitalnimi orodji in s pomočjo umetne inteligence do pospeševanja izvoza ter novih poslovnih priložnosti«, Ljubljana

Brezplačna delavnica - »Z digitalnimi orodji in s pomočjo umetne inteligence do pospeševanja izvoza ter novih poslovnih priložnosti«, Ljubljana

05. 10. 2021

Datum: 13. oktober 2021, od 13.00 do 15.00 ure

Kraj: v živo na Gospodarski zbornici Slovenije, dvorana C, Dimičeva 13, Ljubljana ter preko spleta (aplikacije MS Teams)

Vabljeni na brezplačno delavnico z naslovom: »Z digitalnimi orodji in s pomočjo umetne inteligence do pospeševanja izvoza ter novih poslovnih priložnosti«, ki bo potekala v sredo, 13. oktobra 2021, od 13.00 do 15.00 ure v "hibridni obliki" (v živo ter prek spleta), in sicer na Gospodarski zbornici Slovenije, dvorana C, Dimičeva 13, Ljubljana ter preko aplikacije MS Teams.

Dogodek je brezplačen in bo potekal v dveh delih - vsebinski in praktični.

Število mest pri dogodku "v živo" je omejeno. Pri praktičnem delu v živo je zaželeno, da imajo udeleženci prenosnike s seboj.

Registracija in prijava: od 12.45 do 13.00 ure

(pogoj za udeležbo na dogodku je izpolnjen pogoj PCT*)

I. DEL: od 13.00 do 13.50 ure

Vabljeni predavatelji vam bodo predstavili naslednje vsebine:

  • O internacionalizaciji in pospeševalniku izvoza : Matej Rogelj (CEMP)

Predstavil vam bo, kako podjetja in nacionalna gospodarstva v procesu internacionalizacije poskušajo okrepiti svojo dejavnost na globalnem trgu in tako povečati svoj »odtis«, tržne deleže, prihodke in izboljšati konkurenčnost. Kako se podjetja in gospodarstva umeščajo v proces globalizacije, je odvisno od njih samih kot tudi od ciljnih politik in ukrepov na nacionalni ravni, kamor sodi tudi vpliv in podpora gospodarskih zbornic. Na kratko pa vam bo še predstavil novo orodje za razvoj zmogljivosti izvoznih podjetij: Pospeševalnik izvoza - aplikacijo za generiranje novih poslovnih priložnostih.

  • Kako digitalna transformacija in umetna inteligenca spreminjata način poslovanja? Flavio Fuart (Združenje za informatiko in telekomunikacije)

Umetna inteligenca je vseprisotna v digitalnih rešitvah ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju. Algoritmi nas usmerjajo pri nakupih, poiščejo najhitrejšo pot do cilja ali pa predlagajo optimalno terapijo pri zdravljenju. Predavanje se bo osredotočilo na vprašanje kako pospešena digitalizacija poslovnega okolja vpliva na poslovne procese v podjetjih. Raziskali boste, kateri prijemi uporabe umetne inteligence lahko pomagajo podjetjem pri večji konkurenčnosti, optimizaciji poslovanja in zmanjšanju stroškov.

od 13.50 do 14.00 ure - Kratek odmor

II. DEL (praktični del): od 14.00 do 15.00 ure

Kratka predstavitev spletnega orodja "Radar izvoza storitev" ter praktična uporaba aplikacije: Željko Jokić, GZS - Združenje kovinske industrije (*zaželeno je, da imajo udeleženci prenosnike s seboj, saj bomo na ta način najlažje demonstrirali praktično uporabo aplikacije RADAR).

"RADAR izvoza storitev" je najsodobnejša rešitev, ki s pomočjo posebnega algoritma ter “umetne inteligence” pomaga naprednim proizvajalcem v procesu odločanja glede izvoza storitev na nove trge, za njih ključne trge. Da bi bili še uspešnejši pri izvozu svojih storitev, je za vsakega naprednega proizvajalca predhodna analiza ciljnih trgov ter katere industrijske storitve je možno uspešno promovirati in izvažati, ključnega pomena.

S pomočjo orodja "Radar izvoza storitev" najdete odgovore na vprašanja, kot so:

  • Katere prodajno-industrijske storitve se ponujajo na vašem ciljnem trgu?
  • S katerimi podjetji lahko sklenete partnersko sodelovanje?
  • Kateri nacionalni in mednarodni konkurenti so že dejavni na vašem ciljnem trgu?
  • Katere so potencialne nove stranke na ciljnem trgu? 

15.00 - Konec

Več o dogodku

Udeležba na dogodku je brezplačna na podlagi obvezne prijave spodaj.

Prijave: Elektronsko prijavnico najdete tukaj. Pogoj za udeležbo na dogodku je izpolnjen pogoj PCT.

Pomembno: V primeru poslabšanja epidemiološke slike, bodo dogodek v celoti izpeljali v spletni obliki.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj