Brezplačno spletno predavanje za lesarje - »Ukrepi, ki jih ima delodajalec na voljo v primeru, ko delavec ne želi izkazati izpolnitve pogoja PCT«

Brezplačno spletno predavanje za lesarje - »Ukrepi, ki jih ima delodajalec na voljo v primeru, ko delavec ne želi izkazati izpolnitve pogoja PCT«

28. 09. 2021

Datum: 30. september 2021, ob 15.30 uri

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije skupaj s partnerji Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijoDirektorat za lesarstvo in javna agencija, SPIRIT Slovenija organizira brezplačno spletno predavanje za lesarje na temo: »Ukrepi, v skladu s predpisom, ki ureja varnost in zdravje pri delu ter predpisom, ki ureja delovna razmerja in jih ima delodajalec na voljo v primeru, ko delavec ne želi izkazati izpolnitve pogoja PCT«.

Brezplačni spletni seminar bo potekal v četrtek, 30. septembra 2021, ob 15.30 uri preko aplikacije ZOOM (potreben je računalnik, internetna povezava in zvočnik, kamera po želji).

Vsebina:

Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 v 7. členu določa preverjanje PCT pogoja:

  • Preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT iz 5. člena tega odloka organizirajo odgovorne osebe, ki izvajajo ali organizirajo opravljanje dela. Preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT se opravlja z dokazili iz 2. in 6. člena tega odloka.
  • Osebe iz prejšnjega odstavka morajo na vidnem mestu objaviti obvestilo o obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT za osebe, ki opravljajo delo ali so udeležene v okoljih ali dejavnostih v Republiki Sloveniji, in na vstopnih točkah preverjati njegovo izpolnjevanje.
  • Zoper osebo, ki opravlja delo v okoljih ali dejavnostih v Republiki Sloveniji iz prvega odstavka 5. člena tega odloka, ki ne izpolnjuje pogoja PCT, delodajalec uporabi ukrepe v skladu s predpisom, ki ureja varnost in zdravje pri delu, in predpisom, ki ureja delovna ali uslužbenska razmerja, ter kolektivnimi pogodbami dejavnosti.
  • Osebam iz drugega odstavka 5. člena tega odloka, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, se ne dovoli uporabe storitve oziroma udeležba ali prisotnost pri izvajanju dejavnosti ali v okoljih v Republiki Sloveniji, razen osebam iz druge alineje drugega odstavka 5. člena tega odloka.

Mag. Katarina Železnik Logar, IVD Maribor, strokovnjakinja na področju varnosti in zdravja pri delu, bo predstavila: 

  • Pogoj PCT, samotestiranje, opredelitev v oceni tveganja
  • Uporaba zaščitnih mask v delovnih okoljih in drugi ukrepi za zagotavljanje varnega dela pri delodajalcu, obveščanje delavcev
  • Posebnosti in praktične izkušnje iz preteklega leta epidemije

Nadalje vam bo odvetnica Vanja Šisernik predstavila ukrepe, ki jih ima delodajalec na voljo v primeru, ko delavec ne želi izkazati izpolnitve pogoja PCT, izpolnjevanje katerega je s trenutno veljavnimi odloki Vlade RS določeno za vse zaposlene v Republiki Sloveniji. V okviru predavanja boste tako izvedeli kakšne sankcije ima delodajalec na voljo in pod kakšnimi pogoji lahko delodajalec delavcu odpove pogodbo o zaposlitvi. Predavanje bo podkrepljeno s praktičnimi nasveti in kratkimi opisi postopkov, ki jih je delodajalec dolžan izpeljati, da bo uveljavljanje obveznosti delavca iz pogodbe o zaposlitvi zakonito in učinkovito.

Predviden zaključek, po vprašanjih udeležencev, je ob 17.15 uri.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek sofinancira Direktorat za lesarstvo pri MGRT in javna agencija SPIRIT Slovenija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj