Brezplačni dogodek - »Osnove DDV-ja«

Brezplačni dogodek - »Osnove DDV-ja«

18. 12. 2012

Datum: 19. december 2012, od 17.00 do 18.30 ure

Kraj: Cerera d.o.o., Cesta Ljubljanske brigade 23a, Ljubljana

Davek na dodano vrednost je vrsta davka od prometa nepremičnin, blaga in storitev. V Sloveniji smo davek na dodatno vrednost uvedli leta 1999. Od takrat do danes je bilo uvedenih že mnogo sprememb. Slovenski zakon o DDV ima dve davčni stopnji, 8.5% in 20%, ki se uporabljata za promet blaga in storitev. Najpomembnejša značilnost DDV je, da ga zavezanec državi ne plača toliko, kolikor ga obračuna na izdanem računu, saj lahko od njega odbije tistega, ki mu je bil zaračunan v prejetih računih.

Na kratkem predavanju vam želijo predstaviti nekaj osnov za boljše razumevanje zakona o DDV. Zelo pomembno je ločevanje med uvozom in pridobitvami, izvozom in dobavami. Prav tako je pomembno, da pravilno napišete izdani račun, izberete pravilno stopnjo DDV-ja, in seveda, da si znate izračunati koliko morate državi plačati ali pa kolikšen znesek dobite od države vrnjen.

Program

Vse to in še več boste izvedeli boste izvedeli na brezplačnem izobraževanju, ki bo potekalo 19. decembra 2012, od 17.00 do 18.30 ure na sedežu podjetja Cerera d.o.o., Cesta Ljubljanske brigade 23a, Ljubljana.

Prijave: Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi omejenega števila udeležencev (20) so obvezne prijave!

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj