30. mednarodna konferenca o podjetništvu in inoviranju - PODIM

30. mednarodna konferenca o podjetništvu in inoviranju - PODIM

30. 03. 2010

Datum: 14. in 15 april 2010

Kraj: hotel Habakuk, Maribor

JAPTI skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo tudi letos sofinancira organizacijo Mednarodne konference o podjetništvu in inoviranju - PODIM.

Če se tudi vi soočate z izzivom KAKO PRODATI INOVATIVNO IDEJO ne zamudite jubilejne 30. osrednje slovenske podjetniške konference PODIM. Veliko ljudi ima inovativne ideje, a le malo teh se razvije v uspešne izdelke in storitve oziroma poslovne modele. Odkritje tržnega potenciala v »genomu izdelka« in prodaja inovativnih idej v podjetju in na trgu so temelji uspešnega poslovanja.

Na spletni strani: www.podim.org je že objavljen celoten program konference. Izkoristite enkratno priložnost in spoznajte vrhunske domače in tuje strokovnjake, ki si bodo z vami izmenjali svoje poglede in izkušnje, in sicer:

  • Dr. Laurent Miéville z Univerze v Genevi, bo predstavil umetnost prodaje inovativnih idej
  • Sandi Češko iz Studia Moderna, bo predstavil pomen inoviranja poslovnih modelov kot orodja za rast in uspešno poslovanje podjetja
  • Dr. Maja Makovec Brenčič iz Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani bo govorila o potencialih za podjetniški preobrat z inovativnimi idejami in premagovanju konkurence z novimi produkti
  • Andrea di Anselmo iz META Gorup, bo predstavil izzive predstavljanja inovativnih idej
  • Nizozemski profesor Leo H. J. Verhoef bo govoril o alternativnih pristopih k financiranju novih podjetij brez bančnega in/ali tveganega kapitala
  • Podjetnik Andrej Mertelj iz podjetja DataLab bo razkril, da intelektualna lastnina predstavlja skrite denarne rezerve podjetja
  • Svetovalec in predavatelj Mag. Primož Hvala bo predstavil ključne nauke, o uspešnem poslovanju podjetij v krizi. Predavanju bo sledila predstavitev praktičnih primerov podjetij, ki se z uvajanjem inovacij v poslovanje uspešno kosajo z obstoječo krizo.

Ne zamudite že tradicionalne okrogle mize, ki jo bo vodil Peter Frankl, direktor in odgovorni urednik Časnika Finance na temo: "SO LASTNIKI, MANAGERJI, INVESTITORJI IN VLADA PRIPRAVLJENI PREVZETI TVEGANJE REALIZACIJE INOVATIVNIH IDEJ?"

Na njej sodelujejo: Mag. Peter Ribarič, direktor direktorata za podjetništvo na Ministrstvu za gospodarstvo, Dr. Uroš Merc, podjetnik, Bisol, Roman Ferenčak, podjetnik, Ocean Orchids, Jure Mikuž, direktor, RSG Kapital in Matjaž Južnič, izvršni direktor, Nova KBM.

Start:up leta 2010: letos bomo že tretjič podelili laskav naziv v okviru slovenskega tekmovanja start-up podjetij Start:up Slovenija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj