Drugi Evropski teden podjetništva

Drugi Evropski teden podjetništva

30. 03. 2010

Evropska komisija je lani organizirala Prvi Evropski teden podjetništva, kar se je izkazalo kot uspešno informativno komunikacijsko dogajanje med državnimi in drugimi podjetniškimi podpornimi inštitucijami ter podjetniki. Evropska komisija se je zaradi odmevnosti dogodkov in zadovoljstva podjetnikov odločila nadaljevati s tem uspešnim projektom, saj gre za vseevropsko kampanjo, ki hkrati poteka v 37 evropskih državah.

Slovenija se je v okviru Prvega Evropskega tedna podjetništva izjemno izkazala in se povzpela v vrh držav, ki so sodelovale z dogodki tako po številu kot po vsebinski kakovosti. Priznanje pa je za nas tudi obveza, da v okviru Drugega Evropskega tedna podjetništva še nadgradimo dosežene rezultate. Nacionalna koordinatorja, JAPTI in GZS OZL, bosta skupaj s partnerji iz podpornega okolja za podjetništvo poskrbela za vsebinsko raznolik program dogodkov po vsej Sloveniji, vse od 1. maja do 30. junija 2010. V okviru tega bodo organizirane delavnice, seminarji in druga srečanja, kjer bodo strokovnjaki posameznih področij razkrivali številne teme, od osnov, kako napisati poslovni načrt ali ustanoviti podjetje, do podjetniških priložnostih ter storitev, ki jih podjetnikom nudi podjetniško okolje. Za že delujoče podjetnike in podjetja bodo aktualne predstavitve o pomenu inovativnosti, o ravnanju s človeškimi viri, in modelih uspešnega trženja, internacionalizacije podjetja, mednarodnega poslovanja, raziskav in razvoja, uporabe sodobnih tehnologij pri poslovanju…

Letošnji Drugi Evropski teden podjetništva bo formalno potekal med 25. majem in 1. junijem in bo tako kot lani namenjen tako tistim, ki se šele odločajo za podjetništvo, kot obstoječim mikro, malim in srednje velikim podjetjem.

Cilji Evropskega tedna podjetništva 2010 so:

  • ponuditi informacije o ukrepih Evropske unije ter državnih, regionalnih in lokalnih oblasti za podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem,
  • spodbujati podjetništvo, da bo več ljudi, predvsem mladih, resno razmislilo o podjetništvu, kot o možnosti za ustvarjanje kariere,
  • dati priznanje podjetnikom za njihov prispevek k dobrobiti Evropske unije, zagotavljanju delovnih mest, inovacijam in konkurenčnosti na trgu.

Prireditve v okviru Drugega Evropskega tedna podjetništva bodo organizirane na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, ob podpori javnih in zasebnih izvajalcev.  Že sedaj vabimo vse, ki se zavedate pomena spodbudnega podjetniškega okolja za razvoj, ki je gonilna sila napredka celotne družbe, na dogodke, o katerih vas bomo sproti obveščali.

Več informacij o Drugem Evropskem tednu podjetništva lahko dobite na slovenski strani spletne povezave Evropskega tedna podjetništva: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/entrepreneurship/sme-week/index_sl.htm.

Želimo si in tudi potrudili se bomo, da bi  Drugi Evropski teden podjetništva ne bil zgolj druženje, ampak predvsem srečanje znanja in priložnost za krepitev sodelovanja v prihodnje.

V kolikor potrebujete kakršnokoli informacijo v zvezi z Evropskim tednom podjetništva nam prosim pišite na naš elektronski naslov: promocija@japti.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj