Nove subvencije za zaposlitev brezposelnih iz stečajev

Nove subvencije za zaposlitev brezposelnih iz stečajev

13. 11. 2009

Vir in informacije: Finance, 3.11.2009, http://www.finance.si/, Avtor: Monika Weiss

Na razpis se lahko prijavijo vse pravne ali fizične osebe, registrirane za opravljanje dejavnosti v RS

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je v Uradnem listu RS (Št. 86, Datum: 30.10.2009) objavil javni razpis za spodbujanje zaposlovanja brezposelnih oseb, ki so ostale brez zaposlitve zaradi stečaja.

Na razpis se lahko prijavijo vse pravne ali fizične osebe, registrirane za opravljanje dejavnosti v RS (izvajalci), ki bodo za najmanj leto dni in za polni delovni čas, to je 40 ur na teden, zaposlile najmanj deset zaradi stečaja brezposelnih oseb.

Subvencioniranje zaposlitve traja leto dni, subvencije, ki se izplačujejo v mesečnih obrokih, pa lahko skupaj znašajo največ štiri tisoč evrov oziroma največ polovico dejansko izplačane bruto plače subvencionirancu. Zavod bo vloge točkoval, večje število točk bodo prejeli izvajalci iz občin z visokimi stopnjami brezposelnosti in če bodo z vsaj petino "subvencioniranci" sklenili pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas.

Vloge na razpis morajo v vložišče ZRSZ prispeti najpozneje do 12. novembra letos do 12. ure oziroma, za drugi rok, do 15. januarja 2010 opoldne.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj