Digitalno središče Slovenije po prvem mesecu delovanja nad pričakovanji

Digitalno središče Slovenije po prvem mesecu delovanja nad pričakovanji

24. 08. 2021

Vir in informacije: STA, 12. 8. 2021, www.sta.si

Digitalno središče Slovenije - Tehnologija za ljudi je osrednji gospodarski dogodek slovenskega predsedovanja Svetu EU. Z njim ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, javna agencija SPIRIT Slovenija, Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije in družba BTC skupaj uresničujejo eno od prednostnih nalog Slovenije v času slovenskega predsedovanja v drugi polovici letošnjega leta.

Digitalno središče Slovenije je v prvem mesecu delovanja nagovorilo več kot 8000 posameznikov, ki so središče obiskali bodisi na lokaciji v ljubljanskem BTC Cityju bodisi na spletišču. Kot pravijo v digitalnem središču, je to odličen obet za nadaljnje delovanje središča, ki predstavlja in povezuje najbolj inovativna slovenska podjetja.

V Digitalnem središču Slovenije so se v juliju zvrstila številna strokovna predavanja, okrogle mize in trije festivali rešitev na temo pametnih mest in skupnosti ter več obiskov visokih gostov iz tujine. V avgustu pa je dogajanje v stičišču slovenskega razvoja in napredka v BTC Cityju namenjeno inovativnim zagonskim podjetjem, turizmu in krožnemu gospodarstvu, e-vključenosti in vseživljenjskemu učenju, pridelavi hrane in kmetijstvu ter e-zdravju.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj