Brezplačen posvet o pomenu intelektualne lastnine za podjetnike

Brezplačen posvet o pomenu intelektualne lastnine za podjetnike

20. 11. 2012

Datum: 26. november 2012, od 15.00 do 16.30 ure

Kraj: Data d.o.o., Dunajska cesta 136, Ljubljana

Data d.o.o. in Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino vas vabita na brezplačno predavanje in posvetovanje o intelektualni lastnini.

Na predavanju se boste skozi praktične primere, seznanili s pravicami in pomenom intelektualne lastnine (znamke, modeli, patenti, avtorske pravice itd.).

Po koncu predavanj vam bo izkušena ekipa strokovnjakov iz Urada RS za intelektualno lastnino odgovorila na vaša vprašanja s področja intelektualne lastnine (IL).

Seminar je namenjen podjetnikom, ki želijo zaščititi svojo intelektualno lastnino.

Program brezplačnega posveta:

Poznavanje in upravljanje z industrijsko lastnino vam omogoča:

  • Prosto delovanje na trgu: z zaščito blagovnih znamk, izumov, modelov si zagotovite pravico izrabljanja IL in se izognete morebitnim tožbam tretjih strank.
  • Dodatne prihodke: pridobljene bodisi z licenciranjem, prodajo ali ostalimi transakcijami, povezanimi s pravicami IL.
  • Grajenje močnih blagovnih znamk: zaščita in uporaba pravic IL ob uvedbi novih izdelkov na trg in za namen tržnega komuniciranja, povečanje ugleda in kot signal kredibilnosti
  • Pravno zaščito pravic pred kopiranjem izdelkov/storitev in zlorabo poslovnih skrivnosti. Uveljavljanje zaščitenih pravic v primerih nezakonitih posegov vanje.
  • Optimizacijo stroškov za R&R in marketing s pomočjo spremljanja konkurence: analiza javno dostopnih podatkov o prijavljenih znamkah, modelih in patentih. Napoved tehnoloških in komercialnih trendov ter strateška analiza potez konkurence.
  • Pridobivanje financiranja in tveganega kapitala – zaščitene znamke, patente in modele lahko ovrednotite, uporabljate pri pogajanjih in za pridobivanju finančnih sredstev.

Prijave: Prijavite se lahko tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj