Razstava zgodb izjemne arhitekture in oblikovanja, Rogaška Slatina

Razstava zgodb izjemne arhitekture in oblikovanja, Rogaška Slatina

17. 08. 2021

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: do 23. avgusta 2021

Kraj: Bobrov center, Nimno 2, Rogaška Slatina

Do 23. avgusta 2021 bo destinacija, uvrščena med stotino najbolj trajnostnih na svetu, še razstavišče trajnostne arhitekture in oblikovanja Bivanje z lesom SLOWOODLIFE, ki jo podpira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktorat za lesarstvo v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija.

Rogaška Slatina uvrščena med top 100 trajnostnih destinacij na svetu, bo z razstavo v Bobrovem centru del poletja še za odtenek bolj zanimiva in trajnostna. Center bo namreč do 23. avgusta 2021 gostil reprezentančno razstavo slovenske bivanjske kulture Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE. Bobrov center je bil predan namenu v sredini septembra 2020, na konferenci Global Green Destination Days pa se je Rogaška Slatina prav s tem odmevnim trajnostnim projektom predstavila v kategoriji Narava in ekoturizem; kot prejemnica Zlatega znaka Slovenia green destination je na globalnem trgu pozicionirana kot okolju in družbi prijazna destinacija. V vseh pogledih trajnostno usmeritev potrjuje tudi odločitev, da Bobrov center letos gosti najuglednejšo slovensko razstavo posvečeno kakovostni trajnostni gradnji, pohištvu ter dizajnerskim izdelkom iz lesa.

Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE zajema najbolj reprezentančne objekte in projekte slovenskih ponudnikov, ki načrtno in uspešno soustvarjajo višjo bivanjsko kulturo. Razstava obsega 30 panojev, na katerem so predstavljeni najkakovostnejši ponudniki lesene gradnje, pohištva in izdelkov iz lesa ter turizma v lesu. Razstava je večjezična, s slovenskimi, angleškimi in nemškimi vsebinskimi opisi. Otvoritve v Bobrovem centru so se 10. avgusta 2021 s pozdravnimi nagovori udeležili Danilo Anton Ranc, generalni direktor Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Andrej Čuš, državni sekretar Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Branko Kidrič, župan občine Rogaška Slatina, in Lilijana Vogrinec, direktorica SLOWOODLIFE, d.o.o.

Več o tem

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj