Uspešen Razvoj Kakovosti – Samoocenjevanje

Uspešen Razvoj Kakovosti – Samoocenjevanje

23. 03. 2010

Vir in informacije: MIK Slovenija d.o.o.

Za izobraževalne organizacije in za organizacije za usposabljanja

Projekt TRANS-SAETO, v katerem sodelujejo partnerji iz petih držav (Avstrija, Liechtenstein, Nemčija, Slovenija, Švica), je sofinanciran s strani Evropske Unije in se izvaja v okviru programa Leonardo da Vinci. Projekt izhaja iz že uspešno zaključenega projekta SAETO – samoocenjevanje za izobraževalne organizacije in širi pridobljeno znanje preko več držav EU in drugih partnerskih držav.

Glavni cilj projekta TRANS-SAETO je razvoj orodja za izvajanje samoocenjevanja po modelu EFQM v izobraževalnih organizacijah in organizacijah za usposabljanja v sklopu aktivnosti upravljanja kakovosti.

V okviru projekta, je predvideno tudi prilagajanje orodja lokalnemu okolju. V naslednji fazi projekta, bo vsak partner izbral omejeno število različnih izobraževalnih organizacij, ki se bodo po povabilu partnerjev lahko brezplačno vključile v proces priprave internega okolja organizacije na uporabo orodja in izvedbo poskusnega samoocenjevanja. V procesu bodo dobile izbrane organizacije v trajno uporabo vsaj osnovno različico orodja in bodo vključene v delavnice za pripravo in izvedbo samoocenjevanja z orodjem SAETO.

Izobraževalne organizacije, ki lahko sodelujejo v projektu?

  • Organizacije, ki sodijo v sklop formalnega izobraževalnega sistema (šole, fakultete) ter tudi podjetja (jezikovne šole, izobraževalni centri), ki se ukvarjajo z izobraževanjem kot poslovno dejavnostjo.
  • Velike in majhne izobraževalne organizacije, ki želijo celovito pristopiti k celovitemu obvladovanju kakovosti.
  • Izobraževalne organizacije, ki prepoznavajo pomen spremljanja zadovoljstva zaposlenih, udeležencev, poslovnih partnerjev in drugih deležnikov.
  • Izobraževalne organizacije, ki želijo preko sistemov stalnih izboljšav delovati proaktivno in učinkovito.
  • Izobraževalne organizacije, ki se pripravljajo na aktiviranje projekta načrtnega uvajanja poslovne odličnosti ali celo že razmišljajo o sodelovanju v okviru priznanja poslovne odličnosti RS - PRSPO.

Se želite vključiti kot pilotski uporabnik / Želite več informacij:

MIK Slovenija d.o.o., Peričeva 23, 1000 Ljubljana, Kontaktna oseba: Rafko Medved, Tel: (01) 236 36 33, Faks: (01) 236 36 30, E-mail: rafko.medved@mik.si.

Na razpolago je tudi že prva delovna različica CD s programsko opremo – povprašajte pri rafko.medved@mik.si.

Trenutno so internetne strani samo v angleščini, pripravljamo pa že tudi slovensko različico: www.trans-saeto.com.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj