Brezplačno predavanje na temo: »Podjetnik v finančni krizi«

Brezplačno predavanje na temo: »Podjetnik v finančni krizi«

13. 11. 2012

BO KRIZE RES KMALU KONEC? - Kaj lahko slovenski podjetnik stori sam?

Datum: 15. november 2012, ob 17.30 uri

Kraj: OOZ Nova Gorica

Vedno več je strokovnjakov in analitikov, ki trenutno stanje primerjajo z obdobjem velike depresije v 30-ih letih prejšnjega stoletja. Čeprav so od propada banke Lehmann Brothers –dogodka, ki je simbolično označil začetek krize – minila že 4 leta, nič ne kaže, da bo trenutne situacije kaj kmalu konec. Nasprotno - obstoječa kriza dobiva vedno nove obraze, kot virus, ki nenehoma mutira. Padci delniških trgov, propad podjetij, strmoglavljenje gospodarske dejavnosti, naraščajoča brezposelnost, dolžniška kriza…. smo videli že vse?

Predavatelj Sandi Vrabec meni, da nas, glede na način reševanja krize, čaka še nekaj faz, preden bo gospodarstvo doživelo ponoven zagon, ki bo temeljil na zdravih temeljih. V prihajajočem obdobju se pričakujejo velike spremembe v trenutnem gospodarskem sistemu, saj je, tak kot ga poznamo, trenutno nevzdržen. Zgodovina nas uči, da so bile vse spremembe ekonomskega sistema nujno povezane s prerazdelitvijo premoženja in tudi tokrat bo najbrž tako. Zelo verjetno je, da se bodo, po koncu krize, razlike med bogatimi in revnimi še bolj povečale. Na kateri strani bi želeli biti vi?

Kljub splošnim negativnim kazalnikom, pa lahko najdemo gospodarstva, ki kljub krizi izkazujejo zelo dobre rezultate. Takšna gospodarstva ponujajo veliko možnosti tako za gospodarsko sodelovanje kot tudi za investicije. Kakšni so najverjetnejši scenariji razvoja krize, kaj je danes sploh še varno in kaj lahko sami storimo?

Odgovore na ta in podobna vprašanja boste izvedeli na enournem predavanju.

Več

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj