Pojasnila glede povračila nadomestila plače za skrajšani delovni čas

Pojasnila glede povračila nadomestila plače za skrajšani delovni čas

27. 07. 2021

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Objavljeno: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 23. 7. 2021, www.gov.si

V okviru sprejetega Zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT), ki velja od 14. julija 2021, so bili nekateri obstoječi ukrepi podaljšani, dodani pa so bili tudi novi, dodatni ukrepi, predvsem na področju turizma in gostinstva ter na področju športa in kulture. Nekateri ukrepi so urejeni na novo, kar velja tudi za ukrep povračila nadomestila plače za skrajšani polni delovni čas.

Ukrep povračila nadomestila plače za skrajšani polni delovni čas velja od 1. julija 2021 do 30. septembra 2021, z možnostjo podaljšanja s sklepom vlade, vendar ne dlje kot do 31. decembra 2021.

Delodajalec lahko uveljavi pravico do delnega povračila nadomestila plače z vlogo, ki jo vloži v elektronski obliki pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje v 15 dneh od odreditve dela s skrajšanim delovnim časom. Če je delodajalec delavcem skrajšani delovni čas odredil že pred uveljavitvijo ZIUPGT za obdobje od 1. julija 2021, lahko vloži vlogo v 15 dneh od uveljavitve ZIUPGT.

Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve je objavilo posodobljena pojasnila k prenovljenemu ukrepu povračila nadomestila plače za skrajšani delovni čas.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj