Kako do uporabe promocijske znamke I feel Slovenia

Kako do uporabe promocijske znamke I feel Slovenia

20. 07. 2021

Vir in informacije: Ministrstvo za javno upravo, 8. 7. 2021, https://spot.gov.si/

Vlogo za pridobitev dovoljenja lahko oddate tudi elektronsko

I feel Slovenia je nacionalna znamka Slovenije. Z njo se naša država predstavlja doma in po svetu, krepi svojo prepoznavnost, simbolni položaj, ugled in vpliv v mednarodnem prostoru.

Za promocijske namene jo lahko uporabljajo vsi, a morajo za to pridobiti dovoljenje, ki ga izda Urad vlade za komuniciranje (UKOM). Poslovni subjekt lahko po novem vlogo za pridobitev dovoljenja oddate tudi elektronsko prek portala SPOT.

Nacionalna znamka pomaga državam do večjega turističnega obiska, k okrepitvi neposrednega tujega vlaganja in gospodarskega povezovanja, tesnejšemu kulturnemu sodelovanju in predvsem k večjemu ugledu po svetu. A znamka države pomeni še več - z njo tudi prebivalci začutimo in kažemo svojo pripadnost državi.

Več informacij o namenu in možnostih uporabe znamke so na voljo tudi na strani: Znamka Slovenije: I feel Slovenia.

Na strani portala SPOT Pridobitev dovoljenja za promocijsko uporabo znamke I feel Slovenia si lahko preberete več o postopku pridobitve dovoljenja, dostopate do pravil in navodil za uporabo znamke in izvedete elektronski postopek za pridobitev dovoljenja.

Za oddajo vloge prek portala se je treba prijaviti. Potrebujete digitalno potrdilo in registracijo v SI-PASS. V imenu vašega podjetja lahko vlogo odda pooblaščena oseba. Več o pogojih za uporabo portala si lahko preberete na strani Pogoji za uporabo e-postopkov in prijava v portal SPOT.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj