Prednosti hekanja s podatki Evropske vesoljske agencije

Prednosti hekanja s podatki Evropske vesoljske agencije

15. 06. 2021

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 10. 6. 2021, www.gov.si

Pridružite se CASSINI Hackathonu, spoznajte se s področjem satelitskih podatkov in signalov ter začnite z digitalizacijo zelenih prostorov.

Ta trenutek krožijo v Zemljini orbiti številni evropski sateliti, ki zbirajo velike količine podatkov, s katerimi izboljšujejo kakovost življenja na Zemlji. Z namenom, da bi Evropa postala vodilna na področju digitalnih vesoljskih tehnologij, je Evropska komisija zagnala projekt CASSINI (Competitive Space Start-ups for Innovation), namenjenega iskanju naslednje generacije hekerjev za ustvarjanje inovativnih produktov in rešitev z uporabo evropskih vesoljskih tehnologij.

Z letošnjim letom je CASSINI Hackathons & Mentoring začel s povezovanjem hekerjev in vesoljskih tehnologij - s podatki in storitvami Copernicus ter podatki sistemov Galileo in EGNOS. Prvi CASSINI Hackathon bo potekal sočasno v 10 evropskih državah med 18. in 20. junijem letos. Osrednja tema hackathona je digitalizacija zelenih prostorov (»Digitising Green Spaces«), pred prihodnjimi vesoljskimi hekerji pa so trije izzivi, s katerimi lahko to dosežejo:

  • Odkrijte vaše mesto.
  • Ostanite zdravi in v dobri kondiciji.
  • Zaščita našega podeželja.

Hackathon bo v Sloveniji organiziral Space-SI, operater prvega slovenskega mikro satelita Nemo-HD. Hekanje bo osredotočeno na zaščito biotske raznovrstnosti in pomoč pri načrtovanju mestnega okolja, obenem pa si bodo lahko hekerji ogledali kontrolno sobo in izvedeli več o izstrelitvi in delovanju satelita. Več informacij o CASSINI Hackathonu je na voljo prek povezave.

Če se želite pridružiti vesoljski industriji, vas bo, ne glede na vaše hekerske izkušnje, Space-SI povezal z drugimi hekerji in izkušenimi mentorji, ki vam bodo pomagali uresničiti vašo vizijo.

Najboljše tri ekipe v mednarodnem merilu bodo prejele več kot 100 ur strokovnega mentorstva in dodatne lokalne nagrade v vrednosti več kot 1000 evrov.

Se želite registrirati? Prijavite se tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj