Brezplačni spletni izobraževalni program - »Uspeti v Franciji«

Brezplačni spletni izobraževalni program - »Uspeti v Franciji«

01. 06. 2021

Datum:

  • 9., 16. in 17. junij 2021
  • 7., 16. in 29. september 2021

Kraj: na spletu

Želite vstopiti ali širiti poslovanje na francoskem trgu?

SPIRIT Slovenija, javna agencija v juniju in septembru organizira izobraževalni program vezan na  spoznavanje poslovnega okolja Francije.

V okviru izobraževalnega programa boste spoznavali posebnosti francoskega trga, načine pridobivanja informacij o trgu in vstopa na ta trg. Posebna pozornost bo namenjena področju vstopa na francoski trg preko spletne trgovine ter pravnim posebnostim poslovanja.

Značilnosti francoskega trga

Leta 2020 se je Francija uvrstila na 7. mesto največjih gospodarskih sil na svetu, takoj za Združenim kraljestvom in Indijo. Francosko gospodarstvo je raznoliko v vseh sektorjih. Vlada je delno ali v celoti privatizirala številna velika podjetja, vendar  ohranja močno prisotnost v nekaterih sektorjih, zlasti v energetiki, javnem prometu in obrambni industriji.

Francoski maloprodajni trg je dinamičen, visoko razvit in konkurenčen. Ključne industrijske panoge v Franciji so telekomunikacije, elektronika ter avtomobilska, vesoljska in vojaška industrija. V zadnjih letih so hitro rast beležili segmenti neposredne prodaje, spletne prodaje in specializiranih trgovin. Trgovci si prizadevajo, da bi ponudili kupcem dodatne storitve, povezane z izdelki in blagovno znamko. Potrošniki ne želijo več samo kupiti, želijo doživeti posebne nakupovalne izkušnje.

Francija predstavlja šesti najpomembnejši izvozni trg za slovenska podjetja. Obseg izvoza blaga je v letu 2020 znašal 1, 7 milijarde EUR. Poleg avtomobilov imajo v izvozu pomembno mesto še električni stroji in oprema, stroji in mehanske naprave in proizvodi iz plastičnih mas.

Priložnosti za izvoznike z inovativnimi izdelki so v številnih sektorjih, kot so prehrambni izdelki, farmacevtskimi izdelki, mikroelektronika, logistika in zdravstvena oprema. Sektorji z velikim potencialom so tudi klicni centri, biotehnologija, telekomunikacije, IKT sektor, e-trgovina, e-mobilnost, napredna proizvodnja, pametna mesta in okolje.

Udeležba je brezplačna.

Prijavite se lahko do ponedeljka, 7. junija 2021.

Predavanja in delavnice bodo v celoti potekali v angleškem jeziku.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj