Brezplačna spletna delavnica - »Covid-19 in zagotavljanje varne hrane v gostinskih in živilskih obratih«

25. 05. 2021

Datum: 31. maj 2021, od 10.00 do 11.30 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

Posoški razvojni center vas v okviru projekta SPOT svetovanje Goriška vabi na brezplačno spletno delavnico z naslovom: »Covid-19 in zagotavljanje varne hrane v gostinskih in živilskih obratih«.

Zaradi nove realnosti virusa covid-19 so novi ukrepi za zaščito tako zaposlenih kot strank nujno potrebni, dodati pa je treba tudi nova pravila ravnanja v gostinski in živilski stroki ter se po njih strogo ravnati.

Delavnica je namenjena seznanitvi s pravnimi podlagami za uveljavljanje zahtev varne hrane, s smernicami za dobro higiensko prakso, ter validaciji in racionalizaciji sistema HACCP.

Vsi, ki delate z živili in ste zato odgovorni za varnost živil, morate torej biti primerno usposobljeni za delo in seznanjeni z načeli dobre prakse za delo, ki ga opravljate. To velja tudi za študente in dijake. Nosilec živilske dejavnosti pa je odgovoren za to, da so osebe, ki delajo z živili v njegovem obratu, za svoje delo ustrezno usposobljene.

Vsebina delavnice:

  • Zahteve zakonodaje na področju varne hrane
  • Higiena živil, odgovornosti nosilcev dejavnosti in zaposlenih
  • Spremljajoči higienski programi
  • Novosti v zakonodaji in obveznosti (transmaščobne kisline, akrilamid ...)
  • Umik in odpoklic živil in novosti v zakonodaji
  • Priporočila nosilcem dejavnosti podana s strani NIJZ za delo z živili ob epidemiji novega koronavirusa SARS-CoV-2
  • Kdaj so potrebne dopolnitve HACCP dokumentacije (prevzem hrane, dostava hrane ipd.)

Predavateljica: mag. Katarina Železnik Logar, vodja ljubljanske podružnice Inštituta za varstvo pri delu in varstvo okolja Maribor, IVD Maribor.

Udeležba je brezplačna.

Prijavite se lahko do ponedeljka, 31. maja 2021, do 9.00 ure.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj