Brezplačni spletni seminar - »Pomen standardov za podjetja«

Brezplačni spletni seminar - »Pomen standardov za podjetja«

18. 05. 2021

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 10. junij 2021, od 10.00 do 13.00 ure

Kraj: na spletu preko orodja »GoToMeeting«

Ali se vam je že zgodilo, da želite uvoziti proizvod v Slovenijo, ter da ne veste, katerim zahtevam je potrebno zadostiti, da bo proizvod v skladu s predpisano tehnično zakonodajo in standardi, ter da bo dan legalno na trg?

Skladnost proizvoda s predpisi in standardi je element kakovosti in pomeni varnost za uporabnika in proizvajalca. Za proizvajalca, ki sledi tem usmeritvam, je to lahko tudi tržna priložnost.

Kako delovati, da bomo z zahtevami seznanjeni ter da jih bomo upoštevali in jih tudi najlažje izpolnili, hkrati pa imeli racionalno, uspešno in konkurenčno poslovanje?

Slovenski inštitut za standardizacijo je odgovoren za vzpostavitev, vodenje in vzdrževanje nacionalnega sistema standardizacije ter dosledno upošteva pravila evropske in mednarodne standardizacije.

S tem izobraževanjem želijo udeležencem osvetliti pomen standardov in predstaviti delo standardizacije, ki poteka tako na mednarodni in evropski ravni kot na regionalni in nacionalni. Udeleženci se bodo seznanili tudi z drugim osnovnim znanjem na področju standardizacije in ga povezali z že znanimi informacijami s tega področja.

Poudarek pa bo na predstavitvi možnosti, ki jih za uspešno delovanje in izpolnjevanje zakonodajnih zahtev na slovenskem in tujih trgih nudi Kontaktna točka SIST s posredovanjem brezplačnih informacij.

Nekaj informacij bo namenjenih tudi pomenu standardov v povezavi s Covid epidemijo.

Na seminarju bodo predstavljene naslednje vsebine:

  • Vloga Slovenskega inštituta za standardizacijo kot nacionalnega organa za standarde
  • Uporaba standardov za podporo rasti in konkurenčnost ter vrste standardizacijskih dokumentov in njihova vloga
  • Tehnični predpisi in standardi
  • Kontaktna točka SIST

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj