Brezplačni spletni dogodek -»Monosežig muljev čistilnih naprav z upoštevanjem smernic krožnega gospodarstva«

Brezplačni spletni dogodek -»Monosežig muljev čistilnih naprav z upoštevanjem smernic krožnega gospodarstva«

18. 05. 2021

Datum: 26. maj 2021, med 10.00 in 12.00 uro

Kraj: na spletu preko platforme MS Teams

Vabljeni na brezplačni spletni dogodek z naslovom: »Monosežig muljev čistilnih naprav z upoštevanjem smernic krožnega gospodarstva«, ki bo potekal 26. maja 2021, med 10.00 in 12.00 uro na spletu preko platforme MS Teams.

Predavanja bo izvedel doc. dr. Tine Seljak, Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Ravnanje z mulji čistilnih naprav predstavlja enega večjih izzivov sodobnega časa, kjer sta samozadostnost in okoljska sprejemljivost procesov obdelave ključnega pomena za doseganje širšega konsenza.

Na dogodku bodo izpostavili tehnični vidik ter izzive pri načrtovanju sistemov za termično obdelavo muljev, ki morajo izkazovati veliko mero fleksibilnosti ter prilagodljivosti glede na pričakovane lastnosti vstopnih surovin.

Osredotočili se bodo tudi na vpliv smernic krožnega gospodarstva, ki spreminjajo potek razvoja naprav in v ospredje postavljajo tudi snovno učinkovitost procesov obdelave z možnostjo prestrezanja sekundarnih surovin.

Na podlagi trenutnega stanja tehnike bodo ovrednotili kakšna je pri razvoju in umeščanju naprav za termično obdelavo vloga domačega znanja in kako lahko kapacitete domačih verig vrednosti pripomorejo k sprejemljivejšim rešitvam.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj