Projektni predlogi iščejo partnerje - 18. 5. 2021

Projektni predlogi iščejo partnerje - 18. 5. 2021

18. 05. 2021

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Več aktualnih projektnih predlogov najdete na spletnem naslovu: www.een.si/ps/.

Podrobnejše informacije o navedenih projektnih predlogih, ki iščejo partnerje lahko dobite pri kontaktnih osebah navedenih spodaj.

PROJEKT: Španski center za uporabne medicinske raziskave išče partnerje (podjetje, raziskovalno-razvojni center, univerza) z izkušnjami na področju toksikoloških analiz pod pogoji dobre laboratorijske prakse GLP za sodelovanje v projektu ERA-NET (Euronanomed III)

PRIJAVITELJ: Španski center

PROGRAM: H2020

RAZPIS: EURONANOMED JOINT TRANSNATIONAL CALL FOR PROPOSALS (JTC2021) FOR “EUROPEAN INNOVATIVE RESEARCH & TECHNOLOGICAL DEVELOPMENT PROJECTS IN NANOMEDICINE”

VRSTA SODELOVANJA: Španski center se je prijavil na razpis Euronanomed 2021 (ERA-NET) in je že opravil prvo fazo ocenjevanja. Za celoten predlog raziskovalna skupina išče partnerje (podjetje, raziskovalno-razvojni center, univerza) z izkušnjami na področju toksikoloških analiz pod pogoji dobre laboratorijske prakse GLP, ki bodo del konzorcija v okviru sporazuma o sodelovanju in nadaljujejo s projektom, v katerem testirali bodo nanodelce, pripravljene s specifičnimi siRNA za zdravljenje ishemičnega srca.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 21. 5. 2021

ŠIFRA: RDES20210510001

PROJEKT: Singapurško podjetje išče partnerje Eureka za sorazvoj na področju umetne inteligence Emotion za vedenjsko analitiko

PRIJAVITELJ: Singapurško podjetje

PROGRAM: EUREKA

RAZPIS: Eureka Clusters AI Call

VRSTA SODELOVANJA: Singapurško MSP je razvilo rešitve za umetno inteligenco (AI) za prepoznavanje čustev z uporabo napredne algoritme za obdelavo slik in računalniški vid. Išče priložnosti za sorazvoj na področju telezdravstva, zlasti za prepoznavanje in ublažitev težav z duševnim zdravjem. Tehnologija je bila uporabljena v socialnih storitvah in zdravstvu. Singapurško MSP išče evropska MSP za sodelovanje v razpisu Eureka Clusters AI za skupne inovacijske projekte.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 31. 5. 2021

ŠIFRA: RDSG20210415001

PROJEKT: Italijansko MSP išče partnerstvo s kmetijskim podjetjem za testiranje drona, ki prši fitosanitarne izdelke na pridelke (okvirni program: H2020)

PRIJAVITELJ: Italijansko podjetje

PROGRAM: H2020

RAZPIS: Project AgROBOfood - 2nd Open Call for Innovation Experiments

VRSTA SODELOVANJA: Italijansko in litovsko MSP sta razvili tehnologijo, ki omogoča brezpilotnim letalom, da pršijo fitosanitarne izdelke na pridelke. Za sodelovanje na 2. javnem razpisu projekta AgROBOfood, ki ga financira H2020, konzorcij išče končnega uporabnika, ki v okviru raziskovalnega sodelovanja testira in potrjuje njihov sistem zračnega škropljenja. Iskani partner je kmetijsko podjetje z znanjem o postopkih zatiranja škodljivcev, katerega glavna gojenja vključujejo npr. vinogradi, jabolka, hruške, drobno sadje itd.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 31. 5. 2021

ŠIFRA: RDIT20210416001

PROJEKT: EUREKA Network / Eurostars3] Razvoj stroškovno učinkovitih kovinskih bipolarnih plošč za gorivne celice iz trdnega oksida

PRIJAVITELJ: Korejsko podjetje

PROGRAM: EUREKA Network

RAZPIS: Eureka Network, Eurostars3

VRSTA SODELOVANJA: Korejsko podjetje, specializirano za proizvodnjo prikazovalne opreme in energetskih komponent, naj bi razvilo kovinsko bipolarno ploščo za SOFC (gorivna celica iz trdnega oksida). S svojo interno obdelavo kovin, poceni in lahkimi lastnostmi lahko kovinske bipolarne plošče izdelujemo v velikih količinah. To podjetje išče partnerja s tehnologijo kovinskih površinskih premazov, ki zagotavlja odlično oksidacijsko odpornost in visoko električno prevodnost v skladu s sporazumom o raziskovalnem sodelovanju za EUREKA in EUROSTARS.

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 30. 6. 2021

ŠIFRA: RDKR20210406001

PROJEKT: [EUREKA Network] Korejski proizvajalec senzorjev išče razvijalca programske opreme, specializiranega za trenutno vodenje za raziskovalni in razvojni projekt visoko natančnega diferenčnega tokovnega senzorja

PRIJAVITELJ: Korejsko podjetje

PROGRAM: EUREKA Network

RAZPIS: EUREKA Network - Development of high-precision fluxgate differential current sensor and its software that blocks electric leakage in EV(Electric Vehicle), and PHEV(Plugged-in Hybrid Electric Vehicle) charger

VRSTA SODELOVANJA: Korejsko podjetje specializirano za razvoj različnih vrst senzorjev, kot so senzor IoT, modul optičnega senzorja in senzor tlaka za avtomobile. V luči razširitve svojega portfelja izdelkov in se pripraviti na naraščajoči trg električnih vozil (EV) po vsem svetu, nameravajo razviti visoko natančni senzor diferenčnega toka s pretokom za blokiranje uhajanja v domačem električnem vozilu ali polnilnik s hibridnim električnim vozilom (PHEV).

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 30. 6. 2021

ŠIFRA: RDKR20210412001

PROJEKT: Horizon Europe Cluster 5 Podnebje, energija in mobilnost - Iščemo industrijske predstavitvene partnerje, ki jih zanima izboljšanje njihove energetske učinkovitosti in zmanjšanje emisij s tehnologijami za nadgradnjo toplote

PRIJAVITELJ: Ciprsko podjetje

PROGRAM: Horizon Europe evaluation

RAZPIS:

HORIZON-CL5-2021-D4-01-04: Full-scale demonstration of heat upgrade technologies with supply temperature in the range 90-160°C

HORIZON-CL5-2022-D4-01-04: Development and pilot demonstration of heat upgrade technologies with supply temperature

VRSTA SODELOVANJA: Ciprsko informacijsko podjetje, zelo izkušeno v projektih EU, ki ponuja tehnološko napredne programske rešitve, išče industrijske predstavitvene partnerje za predlog, ki se pripravlja za Horizon Europe, za uporabo inovativnih tehnologij za nadgradnjo toplote s pomočjo CSP (Concentrated Solar Power). Predlog za oddajo v razpisih HORIZON-CL5-2021-D4-01-04 / HORIZON-CL5-2022-D4-01-04. Partnerji so lahko iz katerega koli sektorja (hrana, kemikalije, tekstil, polimeri, farmacevtski izdelki, keramika, cement itd.)

ROK ZA IZRAZ INTERESA ZA SODELOVANJE: 31. 7. 2021

ŠIFRA: RDCY20210421001

 

Univerza na Primorskem

Izolska vrata 2, SI-6000 Koper

Kontaktna oseba: Sebastjan Rosa

Tel: (05) 663 77 87

E-pošta: sebastjan.rosa@zrs.upr.si

Institut »Jožef Stefan«

Center za prenos tehnologij in inovacij

Jamova 39, 1000 Ljubljana

Kontaktna oseba: France Podobnik

Tel: (01) 477 38 42

E-pošta: france.podobnik@ijs.si

Mariborska razvojna agencija

Enterprise Europe Network - Slovenija
Pobreška cesta 20, 2000 Maribor

Kontaktna oseba: Jolanda Damiš

Tel: (02) 333 13 07

E-pošta: jolanda.damis@mra.si

Gospodarska zbornica Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1504 Ljubljana
Kontaktna oseba: Petra Arzenšek

Tel: (01) 589 81 56

E-pošta: petra.arzensek@gzs.si

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj