Brezplačna spletna delavnica - »Zakonodajne novosti glede embalaže in odpadkov«

Brezplačna spletna delavnica - »Zakonodajne novosti glede embalaže in odpadkov«

11. 05. 2021

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 21. maj 2021, ob 10.00 uri

Kraj: na spletu

S 24. majem 2021 je začela veljati nova uredba na področju embalaže in odpadne embalaže. Nova uredba uvaja nekaj novosti oziroma zaostritev zahtev, ki so bile do sedaj v veljavi.

Uredba tako odpravlja količinski prag 15 t/leto, pod katerim pravne osebe ali samostojni podjetniki niso bili zavezane k zagotavljanju ravnanju z odpadno embalažo v skladu z zahtevami proizvajalčeve razširjene odgovornosti.

Rok za prilagoditev proizvajalcev novim zahtevam je 30 dni od uveljavitve uredbe. V določenih primerih, ko trgovci prevzemajo obveznosti, pa je rok tri mesece.

Zaostrujejo se zahteve za označevanje embalažnih materialov. Sledljivost pri dokazovanju skladnosti z bistveni zahtevami, ki jih mora embalaža izpolnjevati, mora postati bolj transparentna.

Na delavnici se bo možno pogovoriti o specifičnih primerih in vprašanjih s katerimi se srečujete.

Program

Predavateljica: Antonija Božič Cerar je direktorica službe za varstvo okolja od 1. 1. 2020, kjer je začela delati kot samostojna svetovalka že 2002. Pri svojem delu se srečuje z okoljskimi politikami in zakonodajami EU in Slovenije, ki so pomembne za gospodarstvo tako s področja odpadkov s katerim se srečujejo skoraj vse pravne osebe do različnih upravnih postopkov in obvladovanja teh vidikov z uvajanjem sistemov ravnanja z okoljem ali okoljskim označevanjem proizvodov. Preden je pričela z delom na Gospodarski zbornici Slovenije je bila zaposlena na Eko skladu pri ocenjevanju okoljskih projektov iz industrije in njihovi pripravi za financiranje. Svoje prve delovne izkušnje je pridobivala v jeseniški železarni in nato v Acroniju kot vodja oddelka za varstvo okolja.

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Prijavite se lahko do vključno srede, 19. maja 2021.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj