MOS podjetnikom odpira vrata na tuje trge

MOS podjetnikom odpira vrata na tuje trge

11. 09. 2012

Vir in informacije: Finance, 5. 9. 2012, www.finance.si, Avtor: Mateja Bertoncelj

Na mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju se bodo podjetniki lahko sešli s predstavniki 26 ambasad

Iz primeža gospodarske krize nas lahko rešijo priložnosti na tujih trgih. Na sejmu bo osem skupinskih predstavitev držav, med njimi Češke, Madžarske, Poljske in Tajske, pa dan gospodarske diplomacije.

Na celjskem obrtno-podjetniškem sejmu, ki bo odprt med 12. in 18. septembrom, se bodo predstavili 1.604 razstavljavci, kar je nekoliko manj kot lani. Mednarodna udeležba pa je večja, saj bodo tam udeleženci iz 34 držav, od tega se jih 14 predstavlja neposredno. Tudi slovenska podjetja se zaradi težav doma bolj ozirajo na tuje trge. Da bi jim pomagali najti nove priložnosti, jim bo minister za zunanje zadeve Karl Erjavec predstavil storitve gospodarske diplomacije in poslušal njihove predloge, kako bi jo lahko izboljšali. Organizirali so dvostranska srečanja s predstavniki tujih ambasad, ki delujejo pri nas. Udeležbo so že potrdili predstavniki 26 držav, od Argentine, Kitajske, Nigerije, Rusije, Ukrajine, Venezuele do večine evropskih držav. Potekali bosta mednarodna poslovna konferenca Poslovne priložnosti v Sloveniji s srečanjem obrtnikov in podjetnikov iz EU in jugovzhodne Evrope, poslovna konferenca Investicijske priložnosti za slovenska podjetja v Srbiji, predstavili bodo ekvadorsko gospodarstvo. Tam bo dan Indije in tudi seminar - Kako učinkovito poslovati v Italiji in Avstriji.

V ospredju gradbeništvo in energetika

Sejem bo letos bolj pregleden, saj bodo razstavljavci združeni po dejavnostih, obljubljajo organizatorji. Največ izdelkov in storitev bodo predstavili s področja zaključnih del v gradbeništvu, energetske učinkovitosti in izkoriščanja obnovljivih virov.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj