Še 40 prostih mest za prijavo inovaciji za 7. Slovenski forum inovacij

Še 40 prostih mest za prijavo inovaciji za 7. Slovenski forum inovacij

11. 09. 2012

Vir in informacije: Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI), 4. 9. 2012, www.japti.si

Avtorji izumov, invencij in inovacij, ki želijo sodelovati na 7. Slovenskem forumu inovacij, morajo letos pohiteti s prijavo, saj bo JAPTI v ocenjevanje vzel samo prvih 150 prispelih prijav.

Letošnji 7. Slovenski forum inovacij, ki ga organizira Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, bo potekal 26. in 27. novembra 2012 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, razstava inovacij pa bo na ogled tudi 28. in 29. novembra 2012. Letošnja prireditev bo usmerjena k uveljavljanju koncepta trajnostnega razvoja v podjetja in širše v družbi. Vstop bo brezplačen.

Inovativni posamezniki, raziskovalci, podjetja ali skupina povezanih prijaviteljev se z oddajo prijave potegujejo za uvrstitev med 45 najboljših inovacij, ki bodo brezplačno predstavljene na 7. Slovenskem forumu inovacij. S prijavo idejnega osnutka, prototipa ali inovacije, ki se že trži, bo treba pohiteti, saj bo JAPTI zaradi omejenih finančnih sredstev v letošnjem letu pri ocenjevanju upošteval samo prvih 150 prijav. Prijave bodo razvrščene v tri kategorije: inovativni proizvodi, inovativne storitve in inovativni poslovni modeli/procesi.

Vse prijavljene inovacije bo ocenila nacionalna strokovna komisija, sestavljena iz uglednih strokovnjakov z različnih tehnoloških in poslovnih področij, ki bo dala verodostojen pečat inovativnosti in tehnološki razvitosti, kar je za prijavitelja dodatno priznanje ali dobra konkurenčna prednost. Zmagovalci posameznih kategorij prijavljenih inovacij bodo prejeli posebna priznanja, med njimi tudi posebno priznanje za najboljšo inovacijo start-up podjetja in posebno priznanje za odličnost uporabnosti ustvarjalnih industrij.

Dogodek se je v teh letih razvil v enega največjih poslovnih dogodkov na temo inovativnosti, ki na enem mestu združuje inovativni potencial Slovenije - podjetja, posameznike, mlade, raziskovalne in druge podporne institucije ter drugo zainteresirano javnost. Ključna dodana vrednost Slovenskega foruma inovacij je v navezavi poslovnih stikov in mrež med avtorji inovativnih idej, vlagatelji, skladi in poslovnimi angeli. Dogodek kot tak vsem obiskovalcem ponuja ogromno priložnosti v obliki dodatnih znanj in poslovnih stikov, sodelujočim v naboru brezplačno promocijo, najboljše uvrščenim pa tudi širšo medijsko prepoznavnost.

JAPTI sprejema prijave preko spletnega obrazca na spletni strani: www.foruminovacij.si vse do zapolnitve 150 prijave oziroma do vključno do 17. septembra 2012, do 24:00 ure. Za uvrščene med najboljših 45 pa bo zagotovil:

  • brezplačno predstavitev inovacije na samostojni razstavni stojnici v okviru dogodka 7. Slovenski forum inovacij,
  • izdelan predstavitveni pano o inovaciji, ki ga po končani prireditvi avtor inovacije zadrži zase,
  • javno predstavitev avtorja in inovacije v živo na Odprtem odru,
  • predstavitev inovacije v elektronskem katalogu na spletnem portalu: www.foruminovacij.si,
  • predstavitev inovacije v tiskanem slovensko–angleškem katalogu.

Dodatne informacije: Podrobnosti o projektu (načinu prijave, kriterijih za izbor, ostalih podrobnosti) so na voljo na spletni strani: www.japti.si in www.foruminovacij.si in pri Ireni Meterc, Tel: (01) 530 98 00, e-pošta: sfi@japti.si.

***

Lanski dogodek je postregel s kar nekaj rekordi. Za sodelovanje na 6. Slovenskem forumu inovacij se je prijavilo rekordnih 235 inovacij, med njimi nekaj takšnih, ki predstavljajo novost tudi na svetovni ravni. Rekordno pa je bilo tudi število obiskovalcev, saj jih je bilo več kot 4000. V dveh dneh prireditve se je odvilo več kot 50 delavnic, predavanj in okroglih miz. Pred poslušalci se je zvrstilo skoraj 200 govorcev, brezplačna svetovanja v poslovnem, tehnološkem in mednarodnem stičišču je izvedlo skoraj 67 strokovnih svetovalcev.

***

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj