Objavljen javni razpis za letošnjo promocijo vodilnih turističnih destinacij

Objavljen javni razpis za letošnjo promocijo vodilnih turističnih destinacij

06. 04. 2021

0 1
Koristnost članka
0 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 19. 3. 2021, www.sta.si

Slovenska turistična organizacija (STO) je 19. marca 2021 v Uradnem listu RS objavila javni razpis za sofinanciranje promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v tem letu. S sofinanciranjem v skupni vrednosti 1,2 milijona evrov želi podpreti 35 vodilnih destinacij po štirih makro destinacijah v državi.

Razpisana sredstva so namenjena za spodbujanje promocije zaokroženega območja, ki ga vodilna turistična destinacija pokriva, s poudarkom na krepitvi promocije primarnih turističnih produktov teh destinacij z višjo dodano vrednostjo.

Na javni razpis se lahko prijavijo organizacije, ki na območju vodilne destinacije izvajajo naloge nosilca razvoja in promocije turizma in imajo za izvajanje teh funkcij soglasje občin.

STO želi s sofinanciranjem v skupni vrednosti 1,2 milijona evrov podpreti 35 vodilnih destinacij, skladno s strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021. Prijavitelji, ki bodo uspeli s prijavo, so upravičeni do kritja 90 odstotkov vseh upravičenih stroškov brez DDV.

Vodilne destinacije po štirih makro destinacijah (Sredozemska in Kraška Slovenija, Alpska Slovenija, Termalna Panonska Slovenija in Ljubljana ter Osrednja Slovenija) so tisti turistični cilji, ki so vodilni glede na obseg prenočitev v posamezni makro destinaciji in glede na njihov vpliv na ustvarjanje podobe oz. prepoznavnosti makro destinacije in s tem Slovenije.

To so Bled, Kranjska Gora, Dolina Soče, Bohinj, Radovljica, Cerkno, Kranj, Maribor - Pohorje, Rogla - Pohorje, Zgornja Savinjska dolina in Koroška v Alpski Sloveniji, Portorož/Piran, Izola, Koper, Postojnska jama/Postojna, Park Škocjanske jame in Lipica, Nova Gorica in Vipavska dolina, Goriška Brda in Ankaran v Sredozemski in Kraški Sloveniji, Pomurje (Moravske Toplice, Radenci, Lendava, Murska Sobota), Ptuj, Šaleška dolina (Topolšica in Velenje), Laško, Celje, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Dobrna, Čatež in Posavje in Dolenjska (Novo mesto, Šmarješke Toplice in Dolenjske Toplice) v termalni Panonski Sloveniji ter Ljubljana, Kamnik, Cerklje na Gorenjskem, Bela krajina, Kočevsko, Škofja Loka in Idrija v makro destinaciji Ljubljana in Osrednja Slovenija.

Roki za oddajo vlog so trije, 9. april, 7. maj in 7. junij, če do takrat ne bodo porabljena vsa sredstva, pa bo razpis odprt do porabe sredstev.

Več o javnem razpisu

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj