Evropski teden podjetništva 2012 (med 15. in 21. oktobrom)

Evropski teden podjetništva 2012 (med 15. in 21. oktobrom)

07. 08. 2012

Datum: med 15. in 21. oktobrom 2012

Kraj: po Sloveniji

Pred nami je že četrti Evropski teden podjetništva, ki se bo letos odvijal med 15. in 21. oktobrom. Ne spreglejte dogodkov, ki se jih boste lahko v okviru omenjenega programa udeležili v Sloveniji.

Evropski teden podjetništva je organiziran s ciljem:

  • pridobivanja informacij, na podlagi katerih EU in nacionalne, regionalne in lokalne oblasti ponujajo podporo mikro, malim in srednjim podjetjem,
  • promocije podjetništva, da torej več ljudi in posebej mlajši, resneje razmišljajo o podjetništvu, kot o karierni možnosti,
  • podeljevanja priznanj podjetnikom za njihov doprinos k blagostostanju, delovnim mestom, inovacijam in konkurenčnosti v evropskem merilu.

Vrh letošnjega evropskega tedna podjetništva bo potekal v Bruslju 17. oktobra in se bo še posebej dotikal ženskega podjetništva, kar bo tudi tema konference.

O Evropskem tednu podjetništva

Evropski teden podjetništva je vseevropska kampanja, ki poteka v 37 evropskih državah. Prireditve bodo organizirane na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, z namenom, kar najbolj se približati obstoječim in potencialnim podjetnikom. Vsi ti dogodki, organizirani s strani poslovnih organizacij, ponudnikov podpore podjetjem in nacionalnih, regionalnih in lokalnih oblasti, bodo omogočili tudi že obstoječim podjetjem, da se širše predstavijo in podelijo svoje izkušnje, s tem pa se razvijajo naprej.

Projekt, ki je namenjen promociji podjetij po vsej Evropi v skladu z Aktom za mala podjetja za Evropo (Small Business Act for Europe - http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/small-business-act/index_en.htm), koordinira Evropska komisija (http://ec.europa.eu/index_sl.htm).

V okviru lanskoletnega Evropskega tedna podjetništva se je v različnih krajih Evrope odvijalo skoraj 1.500 različnih dogodkov.

Več o Evropskem tednu podjetništva

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj